Vágólapra másolva!
Szombaton Dunaújvárosban játssza Finnország ellen harmadik Európa-bajnoki selejtezőjét a magyar férfiröplabda-válogatott, a nők pedig szombattól hétfőig Svájcban vívnak B osztályú Európa-bajnoki selejtezőt.

Nyári Sándor szövetségi kapitány csapata győzött Horvátország ellen, és kikapott Görögországban, ugyanez a finnek mérlege is. A négy selejtező csoport győztese és a két legjobb második jut be a 12 csapatos Eb-döntőbe.

Jelenleg 14 tagú keret készül a mérkőzésre, és csak az utolsó pillanatban dől el, hogy ki lesz a benevezett 12 játékos. Ennek az oka, hogy Tullner és Mondi is kisebb sérüléssel bajlódik.

A magyar keret: Mészáros P., Urfi, Koch, Pásztor, Zarka (Pini Kaposvár), Veres, Pampuch (Nyíregyháza), Jánosi, Mondi (Medikémia Szeged), Somodi (Kecskemét), Nagy A. (Dunaferr), Tomanóczy (Grottozzolina), Tullner (Berlin), Kántor (Modena).

Garamvölgyi Mátyás szövetségi kapitány együttese csak egy feladóval utazik a tornára, mivel a korábban benevezett Polgár Annamária sérült.

- Azt mondják, hogy mi vagyunk a csoport esélyesei, de nem nagyon ismerem az ellenfeleket - mondta Garamvölgyi. - A két torna alapján mindenképpen szeretnénk feljutni az A osztályba.

A magyarok szombaton (17.30) Belgiummal kezdenek, vasárnap (17.30) Portugália, hétfőn (15.30) Svájc következik. Jövő júniusban Belgiumban játszanak újabb körmérkőzést a csapatok, majd a három B osztályú selejtező csoport győztese és a legjobb második az A osztályban folytatja.

Az utazó keret: Mátrai B., Mátrai V., Erdősné, Kiss K. (Nyíregyháza), Jáka, Schlégl (Eger), Pethő (BSE), Szórád (Clamart), Nagy (Tesecom Sestese), Domokos (Charleroi), Dambendzet (Creglingen)

(MTI)