Vágólapra másolva!
Hétfőn a budapesti Körcsarnokban megkezdte a közvetlen olimpiai felkészülést a magyar nőikézilabda-válogatott, a férfiaknál aranyérmes Dunaferr pedig hétfőn Dunaújvárosban már a következő idényre kezdett gyakorolni.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány irányításával 18-an edzenek, közülük 15-en utaznak majd az ötkarikás játékokra. A csapat az első két napot Budapesten tölti, majd a szerdai pihenő után a Franciaországhoz tartozó, az Indiai-óceánban található egzotikus Réunion szigetére repülnek, ahol háromszor találkoznak a világbajnoki ezüstérmes francia válogatottal. Augusztus másodikától Tatán készül az együttes.

A játékosok közel két hete már klubjukban tréningeznek. A január végén térdszalag-szakadást szenvedett Lőwy teljes értékű munkát végezhet, Pigniczki viszont torokgyulladással bajlódik, de hamarosan ő is rendbe jön.

Az olimpiára készülő keret: kapusok: Farkas Andrea, Pálinger Katalin, Sugár Tímea, mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix, Kántor Anikó, Brigovácz Nikolett, Radulovics Bojana, Nagy Anikó, Kulcsár Anita, Pádár Ildikó, Siti Beáta, Kökény Beatrix, Farkas Ágnes, Deli Rita, Lőwy Dóra, Kirschner Erika, Pigniczki Krisztina, Zsemberyné Simics Judit.

A KEK-döntős Dunaferr egy hetet Magyarországon tölt, majd 12 napra magaslati táborba, a Csorba-tóhoz utazik. A hazatérés után több edzőmérkőzés szerepel a programban, többek között az olimpiára készülő szlovén válogatott ellen.

Skaliczki László vezetőedző már nem számíthat a német Grosswallstadthoz szerződött átlövő Décsi Gáborra, a Dunaferrhez került viszont a nyíregyházi gólkirály, Mohácsi Árpád. Erősítést jelent az is, hogy Marosi László, az előző idény második felét lábsérülés miatt kihagyó 37 éves világklasszis már edz, és tervei szerint augusztus közepétől teljes értékű munkát végez.

(MTI)

Korábban:

Hetek óta alig hallani a magyar nőikézilabda-válogatottról. Mocsai Lajos szövetségi kapitány nem csodálkozik ezen, s azt mondja, nem is baj, hogy "csend van körülöttük", hiszen keményen dolgoztak, s a hét végén lejáró szabadság után pedig még keményebben fognak. De mi mást is tehetne egy olimpiai éremesélyes válogatott?