Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség fellebbviteli bizottsága kedden úgy döntött, hogy fenntartja az Agro SE Orosháza - Győri Graboplast ETO KC női NB I-es mérkőzéssel kapcsolatos eredeti, újrajátszást elrendelő határozatát. Az ügy vesztese, a Dunaferr SE újra az Ifjúsági és Sportminisztériumhoz fordul jogorvoslatért.

A két együttes először április 29-én találkozott Orosházán, akkor a hazaiak hatalmas meglepetésre 22-21-re nyertek. A győriek óvtak, mert az egyik orosházi játékos kiállításának lejárta előtt tért vissza a pályára. A versenybizottság, majd a fellebbviteli bizottság bírói műhiba miatt elfogadta a győriek beadványát, és az összecsapás újrajátszását rendelte el.

A megismételt mérkőzésen, május 16-án a Győr 31-26-ra győzött.

A párharcnak a Bajnokok Ligája-indulás miatt volt különös jelentősége. A Győr az Orosháza elleni sikerével ezüstérmes lett, így a bajnok Herz-FTC-vel együtt a legrangosabb európai kupában szerepelhet, míg a harmadik helyen végző Dunaferr SE lemaradt a BL-ről (a KEK-ben indul).

A dunaújvárosiak az ISM-hez fordultak jogorvoslatért, mondván: az MKSZ két bizottsága helytelenül járt el. A minisztérium felügyeleti jogával élve kivizsgálta az ügyet, szabálytalanságokat vélt felfedezni, ezért kötelezte az MKSZ-t az eljárás megismétlésére.

A szövetség elnöksége június 20-i ülésén döntött úgy, hogy az óvási ügyet új elsőfokú tárgyalás lefolytatására visszaadja a versenybizottságnak, amely június 29-i határozata értelmében fenntartotta korábbi határozatát. Ezután tárgyalta most a fellebbviteli bizottság az esetet.

Perjámosi Sándor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke úgy nyilatkozott, hogy megint az ISM-hez fordulnak:

- Nincs más választásunk, mint végigmenni az úton. Előre sejtettem, hogy a fellebbviteli bizottság sem változtatja meg első határozatát. Jön ismét az ISM.

(MTI)

Ajánló: