Vágólapra másolva!
A magyar vízilabda-válogatott 26 napon belül 12. előkészületi mérkőzését játszotta "útban" az olimpia felé szerdán, a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában: az ellenfél a Budapesten edzőtáborozó Egyesült Államok együttese volt, s a vendégek váratlan, egygólos győzelmet arattak.

Barátságos mérkőzésen:
Magyarország-Egyesült Államok 8-9 (1-0, 2-4, 2-3, 3-2)

Hajós Uszoda, 1200 néző, V: Cheeny (amerikai), Császár (magyar)
Magyarország: Szécsi - Székely, Kásás, Kiss, Benedek, Fodor, Molnár, Steinmetz
csere: Kovács Z., (kapus), Székely, Märcz, Varga, Biros
Egyesült Államok: Hackett - Kopp, Oeding, Arroyo, Schumacher, Wigo, Humbert
csere: Kredell, Azevedo, Kern, Bailey
góldobók: Molnár 3, Székely 2, Kásás, Benedek, Biros 1-1, illetve Azevedo 3, Oeding, Humbert 2-2, Kern, Bailey 1-1

Amikor a kihagyott helyzetek ellenére a magyarok a második negyed elején 2-0-ra vezettek, még senki sem gondolta, hogy gond lehet a végén. Ettől kezdve azonban a vendégek - bár minden különösebb szín nélkül vízilabdáztak - fokozatosan feljöttek, s egy játékrésszel később már ők vezettek két góllal (3-5).

Ezt követően a magyarok csak üldözték ellenfelüket, rendszerint csupán egy-egy gólra sikerült felzárkózni. Sőt! Az utolsó 7 perc kezdetén, amikor a világ legjobb centere, Hubert már második látványos gólját csavarta, 8-5 volt a vendégek előnye. Ekkor következett Molnár mesterhármasa (8-8), de a befejezés az amerikaiaké volt, így az olimpiai felkészülés során harmadik vereségét volt kénytelen elkönyvelni Kemény Dénes szövetségi kapitány legénysége.

Kemény érthetően elégedetlen volt csapata teljesítményével, részben jogos fáradtsággal, részben pedig azzal magyarázta a vereséget és a feledhető játékot, hogy pólósai már a csapathirdetésre várnak. - Néhány kulcsjátékos változatlanul gyengélkedik, ez volt az egyik fő oka a vereségnek. Biztos vagyok abban, hogy többet nem fordul elő ilyen, tűz nélküli játék.

Kemény Dénes kijelölte azt a 16 játékost, akik részt vesznek az Európai Nemzetek Ligája péntektől vasárnapig tartó kassai, utolsó tornáján. A névsor: Kósz, Szécsi, Kovács (kapusok), Székely, Märcz, Varga I Zs., Kásás, Vári, Kiss G., Benedek, Fodor, Vincze, Steinmetz, Molnár, Biros, Varga II Zs. (mezőnyjátékosok).

A kassai tornán a magyarok ismét Szlovákia (péntek, 19.30 ó), Horvátország (szombat, 18 ó) és Spanyolország (vasárnap, 10 ó) ellen játszanak.

(MTI)

Ajánló: