Vágólapra másolva!
Négy magyar játékos - Farkas Andrea, Lőwy Dóra, Kántor Anikó és Kökény Beatrix - kapott helyet a nőikézilabda-világválogatottban, amely december 20-án és 21-én jótékonysági mérkőzésen Győrben és Budapesten a magyar csapat ellen lép pályára.

A világ legjobbjaiból álló együttesben összesen 15 klasszis kapott meghívást, a világválogatott szakvezetője a norvég Marit Breivik és Kovács Péter lesz. A bevételt a tavaly december 15-én leégett Budapest Sportcsarnok felújítási munkálatainak támogatására fordítják.

A nőikézilabda-világválogatott kerete: kapusok: Cecile Leganger (norvég), Valerie Nicolas (francia), Farkas Andrea, mezőnyjátékosok: Petra Cumplova (cseh), Alina Dobrin (román), Lőwy Dóra, Kristine Duvholt (norvég), Kántor Anikó, Natalja Gyerjugina (orosz), Tonje Kjaergaard (norvég), Ausra Fridrikas (osztrák), Kjersti Grini (norvég), Nodjialem Myaro (francia), Camilla Andersen (dán), Kökény Beatrix, Indira Kastratovic (macedón), Grit Jurack (német).

Az olimpiára készülő magyar nőikézilabda-válogatott csütörtökön közel öt és fél órás buszozást követően megérkezett Ljubljanába, ahol péntektől vasárnapig a Neutro Roberts Kupán vesz részt a horvát Podravka Koprivnica, valamint két helyi csapat, a Krim és az Olimpija társaságában.

Lőwy Dóra és Sugár Tímea (mindkettő Herz-FTC) nem tartott a többiekkel, a szintén ferencvárosi Pádár Ildikó orvosi kezelése miatt csak pénteken utazik a szlovén fővárosba. Mocsai Lajos szövetségi kapitány úgy nyilatkozott, a szervezők 16 játékost fogadnak, ezért a keretből két főt mindenképpen ki kellett hagynia.

- A kapusok között tartalék Sugárnak majd a szeptember eleji magyarországi tornán adok bizonyítási lehetőséget. Lőwy jobb térdében meghúzódott egy szalag, ezért gyógytornára kell járnia - mondta Mocsai.

Az utazók névsora: kapusok: Farkas A., Pálinger, mezőnyjátékosok: Kántor, Balogh B., Radulovics, Nagy A., Brigovácz, Kökény, Siti B., Kulcsár, Pádár, Farkas Á, Deli, Kirsner, Zsemberyné, Pigniczki.

(MTI)

Korábban:

A Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, Sinka László hétfőn változtatás nélkül elfogadta Mocsai Lajosnak, a női válogatott szövetségi kapitányának észrevételeit a sydneyi olimpiára utazó csapat összetételét illetően. Siti Beáta a világ hetedik legjobbja a World Handball szerintA World Handball című szaklap olvasóinak szavazatai alapján Siti Beáta az 1999-es év hetedik legjobb női kézilabdázója volt. A nyári holtszezonban a Dunaferr SE-től a dán Ikast Bordinghoz igazolt válogatott játékos számára az is meglepetés, hogy egyáltalán felkerült a listára.