Vágólapra másolva!
Hatalmas küzdelemben egygólos vereséget szenvedett a bajnok Dunaferr SE a Fotex KC Veszprémtől Dunaújvárosban a férfi kézilabda NB I rangadóján. Mocsai Lajos kijelölte az Eb-re készülő nőikézilabda-válogatott bő keretét.

Rendkívül ideges légkörben kezdődött a mérkőzés. A játékosok olykor a durvaságtól sem riadtak vissza, ezzel magyarázható, hogy az első negyedórában kevés találat (5-3) esett. A Dunaferr támadásban később többször is átjátszotta a Veszprémet, azonban Szathmári kapusnak köszönhetően nem nőtt a különbség, a hazaiak csak egy-két góllal vezettek.

A második félidőben folytatódott a nagy küzdelem, keményen védekeztek a csapatok. Sokáig nem tudott ellépni a címvédő, sőt a Fotexnek a horvát olimpiai bajnok Saracevic révén sikerült egyenlítenie (42. perc, 14-14). A dunaújvárosiak a játékrész közepén létszámfölényük alatt három góllal elhúztak, de páratlan akaraterővel, 5 perccel a vége előtt fordított a Veszprém! A hajrában még egyszer egyenlített a Dunaferr, Pásztor azonban az utolsó percben eldöntötte a két pont sorsát.

Dunaferr SE - Fotex KC Veszprém 19-20 (10-9)
Dunaújváros, 2000 néző, V: Klucsó, Lekrinszki
gól: Mohácsi 5, Mocsai 3, Bene 3, Marcinkevicius 3, Gál 3, Kuzmicsov 1, Kertész 1, illetve Perez 6, Saracevic 5, Csoknyai 4, Pásztor 2, Mezei 2, Oszlánczi 1
kiállítások: 12 illetve 22 perc
kiállítva: Tóth (42. perc, Veszprém)

Mocsai Lajos, az olimpiai ezüstérmes magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden kijelölte a decemberi, romániai Európa-bajnokságra készülő 20 fős keretét.

Három játékos - Németh Helga (Cornexi-Alcoa), Ferling Bernadett (Dunaferr) és Kenyeres Fanni (Vasas-Hungaroweiss) - esetleges behívásáról november 20-a után dönt a kapitány.

A keret:
kapusok: Farkas Andrea (ASPTT Metz), Pálinger Katalin (Dunaferr), Sugár Tímea (Herz-FTC)
mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix, Zsemberyné Simics Judit (Dunaferr), Kántor Anikó (Randers), Borók Rita (Viborg HK), Siti Beáta (Ikast Bording), Brigovácz Nikolett, Deli Rita (Hypo Niederösterreich), Lovász Zsuzsanna, Kindl Gabriella, Kulcsár Anita, Pigniczki Krisztina (Győri Graboplast ETO KC), Siti Eszter, Kökény Beatrix, Farkas Ágnes, Pádár Ildikó, Lőwy Dóra, Kirsner Erika (Herz-FTC)

(MTI)