Vágólapra másolva!
Amennyiben a férfi és női válogatott részt venne a jövő évi Eb-n, nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy a kosárlabda anyagilag és társadalmilag elismert sikersportággá váljon Magyarországon - ennek a szellemében igyekszik felkészíteni a nemzeti csapatokat a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

Fotó: Reuters

Fodorék, ha el akarják érni céljukat,
nem hajthatnak térdet senki előtt

Jelenleg a középdöntő második fordulójának hátralévő három mérkőzésére készül a válogatott: először Pakson a lettek (november 22.), majd Eszéken a horvátok (november 25.), végül Zsolnán a szlovákok (november 29.) ellen lép pályára.

A kapitány - aki sajnálattal vette tudomásul, hogy a tengerentúlon profiskodó Dávid Kornélt az esetleges isztambuli döntő kivételével egyetlen mérkőzésre sem engedi el csapata, a Toronto Raptors - a három meccsen két győzelmet vár. Tizenhárom tagú kerete csütörtökön kezdi meg a közös munkát.

A női válogatott felkészülése a GYSEV-Ringa és a MiZo Pécs együttesének szerdai, illetve csütörtöki nemzetközi kupatalálkozója miatt a tervezettnél később, pénteken kezdődik. A magyarok - a korábbi mérkőzésekhez képest változatlan összeállításban - november 22-én a legnehezebb ellenfélnek számító olasz együttes ellen játszanak Parmában, három nappal később a finneket fogadják Szekszárdon, végül 29-én az oroszokkal mérkőznek Pécsett. Rátgéber László szövetségi kapitány is az Eb-döntőbe jutást nevezte meg célként.

Az ISM kiemelt sportágként kezeli a kosárlabdát, ezért májusban 100 millió forintos kezdő támogatásban részesítette. Az összeget a MKOSZ elsősorban a diáksport, az utánpótlás-nevelés és a szabadidősport fejlesztésére kívánja fordítani.

December 30-án rendezik meg - az észak-amerikai All-Star mérkőzések mintájára - a Körcsarnokban a Yukos Kelet-Nyugat Kosárlabdagálát, amelynek egész napos felvezető rendezvénye, a SAP csarnokban sorra kerülő ISM Street Jam Session, változatos programot kínál az érdeklődőknek.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Kosárlabdázók Szövetségének honlapja

Korábban:

A magyar válogatott a férfikosárlabda Eb-középdöntő A csoportjának 5. fordulójában hosszabbításban győzte le Angliát.[2000. február 26.]