Vágólapra másolva!
Két másodperccel a lefújás előtt dobott Kirsner-góllal a magyar nőikézilabda-válogatott 29-28-ra legyőzte Szlovákiát felkészülési mérkőzésen, Nagysurányban. Mocsai kapitány az előző napi, döntetlenre végződött találkozó után ismét főként az újoncokat szerepeltette.

Szlovákia - Magyarország 28-29 (10-16)
Nagysurány, 600 néző
góldobók: Szlovákia: Fecova 8/5, Uhrakova, Dubajova 5-5, Mrankova, Flaskova 3-3, Reisenbuchrerova 2, Hrabovska, Vlckova 1-1
Magyarország: Pálinger - Lovász 1, Brigovácz 3, Pigniczki 2, Kulcsár 7/1, Kindl 6, Kirsner 2
csere: Sugár (kapus), Prok 1, Borók 7/2, Siti E.
hétméteresek: 8/5 illetve 3/3
kiállítások: 4 illetve 12 perc

Az Európa-bajnokságra készülő magyar kerethez csatlakozott Borók Rita (Viborg HK) és Brigovácz Nikolett (Hypo NÖ), Mocsai Lajos szövetségi kapitány ennek ellenére úgy döntött, hogy - akárcsak a szerdai, tatabányai 28-28-as mérkőzésen - ezúttal is inkább az újoncokat szerepelteti.

Kindl eredményes átlövéseivel az első negyedóra végére 9-6-ra elhúztak a magyarok. Ezután többször is emberhátrányba kerültek a vendégek és egyenlített a szlovák válogatott. A vezetést csak azért nem szerezte meg, mert Pálinger több ziccert fogott.

Később védekezésben feljavult az olimpiai ezüstérmes, és a szünetre 6 gólos előnyhöz jutott, úgy, hogy 12 perc alatt csak egyet kapott.

A második játékrészben sokkal elszántabban, gyorsabban játszottak a szlovákok és fokozatosan csökkentették hátrányukat. A 42. percben feljöttek 20-19-re, majd - Mocsai Lajos időkérése ellenére - a 49. percben már 23-23 volt az állás.

Ezután felváltva estek a gólok, de a hazaiak egyszer sem vezettek. Erre az utolsó pillanatokban lett volna esélyük, de 10 másodperccel a vége előtt Kirsner labdát lopott, végigszáguldott a pályán és bedobta a győztes gólt.

- A fiatalokat szerepeltettem, mert kíváncsi voltam, kikre számíthatok éles helyzetben. Hasonló volt a játék, mint szerdán, jó első félidő után a másodikban izgulnunk kellett. Ezúttal mellénk állt a szerencse, de a győzelmet nem szabad túlértékelni. Sok edzésre van még szükség ahhoz, hogy összeszokjon a gárda - értékelte Mocsai Lajos szövetségi kapitány a találkozót.

(MTI)