Vágólapra másolva!
Farkas Ágnesnek közvetlenül a mérkőzés vége előtt dobott hétméteresével győzött az Európa-bajnokságra készülő magyar nőikézilabda-válogatott a házigazda Norvégia ellen a NetCom Kupa második napján, Bergenben.

a 2. fordulóban:
Norvégia - Magyarország 25-26 (13-15)

A magyar csapat legjobb góldobói: Farkas Á. 11, Pálffy 5, Kirsner 3

A világ- és Európa-bajnok norvégok a mérkőzés előtt nagyon fogadkoztak, hogy a sydneyi ötkarikás játékok elődöntőjében elszenvedett vereség után ezúttal legyőzik a magyarokat.

Hatalmas iram jellemezte az első félidőt, Mocsai Lajos csapata remek támadásokat vezetett, és többször is előnybe került. A vendéglátó a 27. percben egyenlített (12-12), de a szünet előtti hajrá megint az olimpiai ezüstérmesé volt.

A pihenő után folytatódott az izgalmas csata. A skandinávok fordítottak és többször is két góllal vezettek. A végjátékban a lelkesen játszó magyarok előbb egyenlítettek, majd közvetlenül a lefújás előtt Farkas Ágnes értékesítette büntetőjét.

A magyar csapat a szombati 3. fordulóban Lengyelországgal találkozik Trondheimben.

- Presztízskérdést csináltunk a mérkőzésből, ezúttal a rutinos játékosok kaptak több lehetőséget. Ez meg is látszott a teljesítményükön. Az első félidőben főleg a támadásokban, a másodikban a védekezésben jeleskedtünk. Pálinger helyenként kitűnően védett, Farkas Ágnes 11-szer volt eredményes. Végig óriási volt az iram, 3500-an szurkoltak a hazaiaknak, és a dán bírókettős is sokat segített a norvégoknak. Szerencsére ezeket sikerült kompenzálnunk. Nagy fegyverténynek tartom, hogy a világ- és Európa-bajnokot otthonában győztük le - értékelt Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

A másik mérkőzésen:
Lengyelország - Németország 28-26 (9-15)

Az állás a 2. forduló után:

1.

Norvégia

2

1

-

1

51-44

2

2.

Magyarország

2

1

-

1

56-56

2

3.

Németország

2

1

-

1

57-58

2

4.

Lengyelország

2

1

-

1

46-52

2

(MTI)