Vágólapra másolva!
A továbbjutás kérdését nagy mértékben befolyásoló mérkőzés előtt áll a Dunaferr SE férfi kézilabda-csapata, amely a Bajnokok Ligája 4. fordulójában a francia Montpellier HB otthonában lép pályára vasárnap 17 órakor.

Skaliczki László vezetőedző megpróbálja levenni játékosainak válláról a felelősség terhét. - Ez is ugyanolyan fontos találkozó, mint a többi volt. Azt hiszem, a két együttes nem nagyon tud újat mutatni egymásnak. Az dönthet, hogy a pillanatnyi helyzetben ki tud többet nyújtani, ki lesz a bátrabb, a vállalkozóbb szellemű - nyilatkozott Skaliczki.

A Dunaferr beállósa, Gál Gyula az elmúlt napokban lázas volt, de már edz. A világválogatott Marosi László változatlanul lábsérüléssel bajlódik.

- A pályán lévőknek tudásuk legjavát kell adniuk ahhoz, hogy idegenben is sikeresek legyünk. A találkozó presztízse is óriási. Remélem, hogy senki sem a számolgatással, hanem a mérkőzéssel foglalkozik majd - tette hozzá a tréner.

A két csapat november 18-i dunaújvárosi összecsapásán 27-25-re a hazaiak győztek. A címvédő Barcelona ellen a Dunaferr és Montpellier is pontot rabolt, ezért a nyolc közé jutást minden valószínűség szerint ennek a két együttesnek egymás elleni mérlege határozza meg. Ha a franciák nem győzik le két gólnál nagyobb különbséggel a Skaliczki-gárdát, akkor szinte biztos, hogy a magyarok lépnek tovább a csoportból. Szombaton a Barcelona kétgólos győzelmet aratott a lengyel Wybrzeze Gdansk otthonában.

Wybrzeze Gdansk (lengyel) - Barcelona (spanyol) 21-23 (8-12)

A csoport állása a negyedik forduló első mérkőzése után:
1. Barcelona 6 pont/4 mérkőzés
2. Dunaferr SE 5/3
3. Montpellier HB (francia) 3/3
4. Wybrzeze Gdansk 0/4

Ajánló: