Vágólapra másolva!
A MOL-Szolnok férfikosárlabda csapata hazai pályán - hosszabbítás után - ötpontos, bravúros győzelmet aratott az olasz Telit Pall Trieste együttese ellen a Koracs Kupában. A női euroligában a GYSEV-Ringa Izraelben győzte le a Elitzur Ramla együttesét.

Koracs Kupa, F csoport, 2. forduló:
MOL-Szolnok - Telit Pall Trieste (olasz) 97-92 (20-27, 15-18, 19-15, 25-19, 18-13) - h.u.

Szolnok, 800 néző V: Zlavetski (macedón), Fiser (szlovén)

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést: eredményesebben szedték a lepattanókat, és dobószázalékban is felülmúlták a Szolnokot. A második játékrészben a hazaiak csak 4 pontra tudták megközelíteni jól védekező ellenfelüket, de ezután beleerősítettek, és 50-49-es állásnál átvették a vezetést.

A Trieste a rendes játékidő végén jobban összpontosított, de 8 másodperccel a lefújás előtt Walke hárompontossal egyenlített. A hosszabbításban az olaszok irányítója kipontozódott, a szolnokiak pedig jól dobták a büntetőket, és megérdemelten győztek.

Női Euroliga, D csoport:
Elitzur Ramla (izraeli) - GYSEV-Ringa 60-84 (21-27, 15-21, 18-22, 6-14)

Ramla, 1000 néző, V: Esziloglou, Agrirou (görögök)
legjobb dobók: Gant 18/3, illetve Balogh 20/6, Vilipic 15, Zsirkova 14

A legrangosabb nőikosárlabda-kupasorozat csoportmérkőzéseiben továbbra is magabiztosan menetel a GYSEV-Ringa. Az izraeli Elitzur Ramla otthonában Saeed Armaghani együttese az első pillanattól kezdve meggyőző teljesítményt nyújtott és végig vezetve nyert. A soproniak rendkívül egységes csapatjátékot mutattak be, és sima győzelmükkel a D csoport élén állnak, százszázalékos teljesítménnyel.

Az 5. fordulóban, szerdán a GYSEV-Ringa a litván bajnok Vilnius otthonában lép pályára.

(MTI)

Ajánló: