Vágólapra másolva!
Dubrovnikban került sor szombaton az európai vízilabda kupák következő fordulójának sorsolására. Mindhárom magyar csapat számára reális a továbbjutás, a Bajnokok Ligájában az FTC, a KEK-ben a BVSC, a LEN Kupában a Vasas próbálkozik a legjobb 4 közé jutással.

Bajnokok Ligája:
Vörös csoport:
FTC-Thomas Jeans, Olimpiakosz Pireusz (görög), Nis Naftagas Becej (jugoszláv), Olympic Nice (francia)
Kék csoport: Jug Dubrovnik (horvát), Dinamo Moszkva (orosz), Spandau o4 Berlin (német), Telekom Posillipo (olasz)

Az első csoportmérkőzéseket január 27-én, vagy 28-án játsszák, az FTC idegenben kezd a görög bajnok ellen.

KEK:
POSK Split (horvát) - BVSC Brendon

Adecco Barcelonetta (spanyol) - Etnikosz Pireusz (görög)
Lukoil Volgograd (orosz) - CN Marseille (francia)
RN Florentia (olasz) - Jadran Split (horvát)

LEN Kupa:
CN Barcelona (spanyol) - Vasas Plaket

Mediterrani Barcelona (spanyol) - Mladost Zagreb (horvát)
Leonessa Brescia (olasz) - Pro Recco (olasz)
Primorje Rijeka (horvát) - NC Vouliagmeni (görög)

A második és harmadik számú európai kupaküzdelemben január 27-én, vagy 28-án játsszák az első meccseket, a visszavágók dátuma február 10., vagy 11. Mindkét magyar együttes idegenben kezd.

Az sorsolás után az érintett magyar szakvezetők közül ketten kifejezetten derülátóan ítélték meg csapatuk továbbjutási esélyeit.

Vad Lajos, a Ferencváros vezetőedzője óvatos volt: - Azzal a csapattal, amelyikkel legutóbb bajnokságot nyertünk, gond nélkül továbbjutnánk a csoportunkból. A mostanival bravúr lenne ugyanez, ennek ellenére optimista vagyok. A címvédő Becej kimagaslik a mezőnyből, a másik két ellenfelünket itthon mindenképpen le kell győzni, idegenben... Majd meglátjuk! Nem szabad lebecsülni sem a franciákat, sem a görögöket. Utóbbiak elleni athéni nyitómeccsünkön sok minden eldőlhet.

Gerendás György nem félti csapatát, a BVSC-t: - Ha előre választok ellenfelet, akkor is a POSK Splitet szerettem volna kapni. Az elmúlt idényben háromszor játszottunk a horvát csapattal, s egyszer sem kaptunk ki. A horvát póló, azt hiszem, fekszik nekünk, jobban, mint a görög, vagy az olasz. Bízom a továbbjutásban.

Somossy József is optimista a Vasas LEN Kupa-reményeit illetően: - Nem sokat tudok ellenfelünkről, majd csak ezután kezdjük el az ismerkedést vele. Előny, hogy a visszavágó lesz itthon. Nem szeretek úgy nekiindulni egy párharcnak, hogy minden lehet, ezért határozottan állítom: 60 százalékosnak ítélem a mi továbbjutási esélyeinket.

(MTI)