Vágólapra másolva!
Három magyar férfikézilabda-csapat lép pályára a hétvégén a különféle európai kupákban. A legfontosabb kérdés: a legjobb nyolc közé jut-e a Bajnokok Ligája címvédőjéhez, az FC Barcelonához utazó Dunaferr SE?

Ha Skaliczki László vezetőedző csapata pontot szerez az "oroszlánbarlangban", akkor negyeddöntős. Ha veszít, akkor a Gdansk-Montpellier találkozó kimenetelétől függ a folytatás. Francia győzelem esetén a Dunaferr búcsúzik.

A dunaújvárosiaknak nehéz dolguk lesz, mivel a Barcelona otthon verhetetlennek tűnik, a lengyel gárda viszont még pontot sem szerzett.

Azonos pontszám esetén a Montpellier a továbbjutó, mert otthon 30-22-re verte a Dunaferrt, míg a magyar együttes csak 27-25-re nyert Dunaújvárosban.

- Egyszer már bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk pontot rabolni a Barcelonától. Igaz, akkor fantasztikus közönségünk támogatását élveztük. Ha játékosaim nem ijednek meg, akkor nincs szükségünk a lengyelek bravúrjára - nyilatkozta Skaliczki László.

A Kubából négy hónap késéssel megérkező Vladimir Hernandez kapus minden bizonnyal a csapattal tart.

Az EHF Kupában érdekelt Pick-Szeged hétgólos előnnyel lép pályára a CSZKA Moszkva vendégeként. A hazai környezetben félelmetes orosz csapat ellen csak türelmes, taktikus játékkal lehet esély a nyolc közé jutásra.

A KEK-ben a Fotex KC Veszprémnek nincs izgulni valója, hiszen már idegenben is simán verte az osztrák Jet2Web Bregenzet.

Bajnokok Ligája, B csoport 6. forduló:
FC Barcelona (spanyol) - Dunaferr SE, szombat 16.30
Wybrzeze Gdansk (lengyel) - Montpellier HB (francia), szombat 17
A csoport állása: 1. FC Barcelona 8 pont (már továbbjutott), 2. Dunaferr 7, 3. Montpellier 5, 4. Gdansk 0

KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Fotex KC Veszprém - Jet2Web Bregenz (osztrák), szombat 15, Pápa
(első mérkőzés: 27-17)

EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
CSZKA Moszkva (orosz) - Pick-Szeged, vasárnap 15
(első mérkőzés: 19-26)

(MTI)

Ajánló: