Vágólapra másolva!
A magyar válogatott végig szoros mérkőzésen, de végig vezetve nyerte meg a nőikézilabda Európa-bajnokság román-magyar elődöntőjét, így először játszhat döntőt magyar együttes. A fináléban az oroszokat legyőző Ukrajna lesz a magyarok ellenfele.

Románia

24

-

25

Magyarország

(12

-

13)

Hutupan

Ioan Kunst-Ghermanescu csarnok, 5000 néző

Pálinger

Varzaru

vezette: Krajc, Zivolic (horvát)

Kántor 1

Luca 5

hétméteresek: 5/5, illetve 5/5

Siti B. 9

Bora

Zsemberyné 1

Ignat 1

Kökény

Gogirla 14/5

kiállítások: 10, illetve 8 perc

Farkas 9/5

Patru

Kirsner 2

cserék:

cserék:

Nitescu 1

Sugár

Dumitrescu 3

Brigovácz 2

Pigniczki

A szokásos feszültségen kívül szerencsére semmi nem akadályozta Sitiéket a játékban, a Ioan Kunst-Ghermanescu csarnok közönsége sportszerűen viselkedett. Ennek az ellenkezőjére is igyekezett felkészíteni a csapatot Mocsai Lajos szövetségi kapitány. A meccset megelőző taktikai értekezleten a kapitány a horvátországi férfi Eb-n a házigazdák Szlovénia elleni, az olimpiai részvételről döntő mérkőzését nézték meg videón. Akkor a mostanihoz hasonló szituációban nyertek a vendégek.

Farkas Ágnes a mezőny egyik
legjobbja volt

Az időkérés után újabb szünet következett, mert kialudtak a fények a csarnokban. A rövid sötétséget rövid félhomály követte, a kis zűrzavar után feljöttek a románok, majd 10-9-nél és 11-10-nél vezettek is - utoljára a mérkőzésen.

Fordulás után nagyon elkapták a fonalat a magyarok, 3-0-lal kezdtek. A románoknál két kiállítás is volt, de érdekes módon nem rogytak meg, sőt az egyik góljukat emberhátrányban dobták. Aztán emberhátrányba került a vendégcsapat is, de amikor kezdett volna kritikusra fordulni a találkozó (egygólos vezetésnél) újra román kiállítás következett, ez után pedig megnyugodtak Sitiék.

Ha az első félidőben Siti, a másodikban Farkas Andrea volt a magyarok húzóembere. Farkas mind az öt büntetőjét értékesítette és sok gólt szerzett átlövésből is, főleg ennek köszönhetően négygólos előnnyel érkeztek a hajrába a magyarok. A végjátékban csak a románok dobtak gólt, de sokszor hibáztak, kapkodtak, így az utolsó másfél percben már nem forgott veszélyben a magyar siker.

[origo]

Ajánló:

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) honlapja