Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette a nemzetközi férfi kupák negyeddöntőinek párosítását. A Kupagyőztesek Európa Kupájában a Fotex KC Veszprém idegenben kezd a német SG Flensburg-Handewitt ellen, az EHF Kupában szereplő Pick-Szeged a spanyol Bidasoa Irunt fogadja.

Mindkét magyar csapat képviselője úgy vélekedett: szerencse, hogy bő két hónap múlva lesznek az első mérkőzések (február 24-25., a visszavágókat március 3-4-én rendezik), mert így van elég idő feltérképezni a nagyon komoly ellenfeleket.

Zdravko Zovko, a Fotex KC Veszprém horvát vezetőedzője szerint jelentős előny, hogy csapata az első mérkőzést idegenben játssza.

- A Flensburg meghatározó együttese a világ egyik legerősebb bajnokságának, a német Bundesligának. Azonban ha az első mérkőzésen jó eredményt érünk el, akkor továbbjuthatunk, hiszen márciusban már a felújított saját csarnokunkban rendezzük a találkozót. Jelen pillanatban egyenlő az esély az elődöntőbe kerülésre.

Kővári Árpád, a Pick Szeged szakosztályvezetője kijelentette: egyértelműen szerették volna elkerülni a Bidasoát.

- A spanyol gárda az EHF Kupa egyik legjobbja. Az is mellette szól, hogy mi kezdünk itthon. Úgy érzem 60-40 százalék a Bidasoa esélye a továbblépésre. Megpróbáljuk bebizonyítani, hogy a CSZKA Moszkva kiverése után is képesek vagyunk bravúrra.

(MTI)