Vágólapra másolva!
Viharos előzmények vezetik be a csütörtöki Szőnyi úti vízilabdagálát: a bajnok FTC és a kupagyőztes BVSC pénzdíjas Szuper Kupa-találkozója előtt Kásás Tamás, Steinmetz Barnabás és Fodor Rajmund lemondta a szereplést.

Az első alkalommal sorra kerülő gálameccs után a győztes 1 millió, a vesztes 500 ezer forintot kap, s a szabályok értelmében az érdekelt klubokban játszó, de időközben máshova igazolt sztárok is játszhatnak.

A házigazda BVSC-től származó információ szerint náluk nincsenek kínos gondok, mert négy egykori kulcsjátékos - az olimpiai bajnok Varga Zsolt és Märcz Tamás, valamint Tóth Frank és Dala Tamás - Gerendás György vezetőedző rendelkezésére áll.

Ezzel szemben a Fradi trénere, Vad Lajos nem számíthat Kásás Tamásra, Steinmetz Barnabásra és Fodor Rajmundra. Ők hárman - tekintettel a meccs üzleti hátterére - megkértek egy menedzsercéget, hogy tárgyaljon a honoráriumról az esemény főszponzorával, de ebből semmi nem realizálódott.

- A szponzor nem hívott vissza minket, a játékosok ezután jelentették ki, hogy ne számítsanak rájuk - tájékoztatott az ügynökség képviselője.

Mindennek ellenére remek pólós programra van kilátás (a BVSC-ben a két, már máshol játszó sydneyi aranyérmes mellett ott lesz a kapus Szécsi, az FTC-ben pedig Kósz és Székely az olimpiai bajnokok közül), a mérkőzés abszolút kétesélyes. A 16.15 órakor kezdődő találkozó játékvezetői: Konrád Ferenc és Puskás Ferenc.

A gála 15.30-kor kezdődik, amikor a közel 20 megkérdezett szakember, szakíró szavazatai alapján kihirdetik az évszázad válogatottját. A 13 játékos s a kor szövetségi kapitánya emlékplakettet kap. Az esemény szervezői szerint 30-40 hajdani és jelenlegi klasszisra érkeztek voksok.

(MTI)

Ajánló: