Vágólapra másolva!
A liga szerdai határozata alapján a következő szezontól rájátszás lesz a női kézilabda NB I-ben. Az ülésen azt is eldöntötték: újra Mocsai Lajost javasolják szövetségi kapitánynak. A romániai Eb-győzelem után ismét tétmérkőzésen lépnek pályára a magyar nőikézisek: öt együttesünk érdekelt a kupákban. Négyen közülük most hétvégén játszanak spanyol, dán és osztrák ellenfeleikkel, a Dunaferr egy héttel később, mindkétszer otthonában, egy litván csapattal szemben.

Fotó: Nemzeti Sport
A sikerkapitány még nem reagált

Az ülés másik fontos napirendi pontjaként a szövetségi kapitány szerződéséről tárgyalt a liga: a posztra továbbra is Mocsai Lajos sikeredzőt javasolja az elnökségnek. "Azt a feltételt fogadtuk el, hogy a kapitány az olimpia, világ- vagy Európa-bajnokságon túl minden évben legfeljebb 30 napra kapja meg a játékosokat" - hangoztatta Vanyus. Mocsai Lajos egyelőre nem kívánt reagálni a ligaülésen történtekre, várja a csütörtöki elnökségi ülést.

A dicsőséges romániai Európa-bajnokság után ismét tétmérkőzésen lépnek pályára a magyar kézilabdázónők a kontinentális kupákban. A Bajnokok Ligája nyitányaként kettős magyar-valenciai párharc lesz, ugyanis a B csoportban a Herz-FTC a Ferrobus Mislatához látogat, a D csoportban a Győri Graboplast ETO KC a Milar L'Elianát fogadja.

Németh András szerint Pásztor kivételével mindenki meggyógyult. A fővárosiak vezetőedzője csak azt sajnálja, hogy mindössze egy szeptemberi videofelvételt sikerült szereznie a veszélyes spanyol együttesről. Vanyus Attila, a győri klub elnöke is örömmel számolt be arról, hogy az olimpiai ezüstérmes Nagy Anikó felépült, bár erőállapota még nem a régi.

Az EHF Kupában szintén két magyar gárda érdekelt. A székesfehérvári Cornexi-Alcoa a dán IK Skovbakkent látja vendégül, a DVSC-Valdor pedig az osztrák McDonald's Wienerneustadt otthonába utazik. Köstner Vilmos, a Cornexi trénere szerint csapata 51-49 százalékban jobb a komoly és erős ellenfelénél. Medgyessy Sándor, a Debrecen vezetőedzője hangsúlyozta: tisztában vannak vele, hogy ők a párharc esélyesei. Az ötödik magyar kupaszereplő, a Dunaferr SE (KEK) mindkét mérkőzését Dunaújvárosban játssza a litván Eastcon AG Vilnius ellen a jövő hét végén.

A magyarok hétvégi programja:
Bajnokok Ligája, 1. forduló:
B csoport:
Ferrobus Mislata (spanyol) - Herz-FTC, vasárnap 18 óra
D csoport:
Győri Graboplast ETO KC - Milar L'Eliana Valencia (spanyol), szombat 17 óra
EHF Kupa, 16 közé jutásért, első mérkőzés:
Cornexi-Alcoa - IK Skovbakken (dán), szombat 14
McDonald's Wienerneustadt (osztrák) - DVSC-Valdor, szombat 19.30

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapja