Vágólapra másolva!
Bécsben sorsolták kedden a nőikézilabda-kupák nyolcaddöntőinek párosítását. Az EHF Kupában a Debrecen és a Cornexi-Alcoa, a KEK-ben a Dunaferr is verhető ellenfelet kapott.

A KEK-ben a Dunaferr SE a francia ESBF Besancon csapatát kapta ellenfélnek, a dunaújvárosiak idegenben kezdenek. - Sajnos nem ismerem a besanconi csapatot, de a francia női kézilabdázás utóbbi években mutatott teljesítménye alapján nem lesz könnyű ellenfél. Szerintem kaphattunk volna gyengébb riválist is, az viszont szerencsés, hogy a visszavágót játsszuk Dunaújvárosban - nyilatkozta Kiss Szilárd vezetőedző.

Az EHF Kupában a székesfehérvári Cornexi-Alcoa a szlovák Duslo Salával, a DVSC-Valdor a lengyel Zaglebie Lubinnal mérkőzik, mindketten itthon játsszák az első mérkőzést.

Köstner Vilmos a hazai kezdésnek örül: - Nagyon jó csapat akadt az utunkba, hiszen a Duslo Sala eredetileg a Bajnokok Ligájában szerepelt, és onnan esett ki az EHF Kupába. A karácsonyi Vasas Kupán játszottunk velük, s egy góllal kikaptunk tőlük. Közel azonos az esélyünk a továbbjutásra. Annak örülök, hogy itthon lesz az első mérkőzés, mert úgy vettem észre, fiatal együttesem szeret előnyből játszani. Ha meg tudjuk ismételni a legutóbbi jó hazai teljesítményünket, akkor a legjobb nyolc közé juthatunk.

A három edző közül talán Medgyessy Sándor lehet a legnyugodtabb: - A kívánságlistámon szerepelt a Zaglebie Lubin, de gyorsan hozzáteszem: nem igazán ismerem a lengyel kézilabdázást. A válogatottjuk nem jutott ki az olimpiára, a világ- és Európa-bajnokságra sem. Nem örülök, hogy itthon kezdünk, de legalább nem az erős csapatok közül kaptunk ellenfelet.

A női nyolcaddöntők párosításai:

KEK:
ESBF Besancon (francia) - Dunaferr SE
Motor Zaporozsje (ukrán) - Rapod Bucuresti (román)
Rocasa Gran Canaria (spanyol) - AS Silcotub Zalau (román)
ZRK Zalec (szlovén) - WAT Fünfhaus (osztrák)
CB Elda Prestigio (spanyol) - 1899 Arnhem (holland)
Napredak Krusevac (jugoszláv) - Ikast Bording (dán)
Kubany Krasznodar (orosz) - TV Mainzlar (német)
ZRK Osijek (horvát) - Nordstrand Oslo (norvég)

EHF Kupa:
DVSC-Valdor - Zaglebie Lubin (lengyel)
Cornexi-Alcoa - Duslo Sala (szlovák)
TMO Ankara (török) - Podravka Koprivnica (horvát)
Slavia Praha (cseh) - Merignacais HB (francia)
HC Leipzig (német) - Ternes Idrettslag (norvég)
Montex Lublin (lengyel) - Randers HK (dán)
Byasen Trondheim (norvég) - Degro Piran (szlovén)
BGPA Minszk (fehérorosz) - ASPTT Metz (francia)

A találkozók időpontjai: február 10-11. és február 17-18.

(MTI)