Vágólapra másolva!
A Győri Graboplast ETO női kézilabdacsapata 32-27-re legyőzte a vendég ukrán Szpartak Kijevet a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. Az ETO vasárnap este káprázatosan játszott, és megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra, bár a D csoportban csak a harmadik helyen áll.

Kézilabda, női Bajnokok Ligája, D csoport, 3. forduló:
Győri Graboplast ETO - Szpartak Kijev (ukrán) 32-27 (16-12)
gól:
Kulcsár A. 10/4, Horváth M. 7, Prok, Lovász 5-5, Pigniczki 3, Nagy A., Mehlmann 1-1, illetve Vergeljuk 8/5, Hacsatrjan 6/2, Szjukalo 4, Jacsenko, Karbunar 3-3, Maszkusevszkaja 2, Szakada 1
hétméteres: 5/4 illetve 7/7
kiállítás: 6 illetve 4 perc
piros lap: Horváth M. (58.)
A csoport állása: 1. Krim NR Ljubljana (szlovén) 5 pont, 2. Milar L'Eliana Valencia (spanyol) 4, 3. Győri Graboplast ETO 3, 4. Szpartak Kijev 0.

Kulcsár Anita góljaival 3-1-re elhúzott a Győr, de több eladott labda után egyenlített a Kijev. A folytatásban a hazaiak irányítottak és Sirina védéseit követően indításokból rendre betaláltak. Ennek nyomán negyedóra után már 10-6 volt az állás. Állandósult a különbség, a vendégek még 4 perces emberelőnyük során sem tudtak felzárkózni.

A szünet után továbbra is hatékonyan támadtak a magyarok, szinte minden posztról gólt dobtak. Különösen Lovász és Horváth Mariann volt elemében. A Győr a 44. percben már 24-17-re vezetett. A hajrában a cserejátékosok léptek pályára a hazaiaknál, így csökkent a különbség.

(MTI)

Korábban:

Bravúros győzelmet aratott a Herz-FTC nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában a német TV Giessen Lützellinden otthonában.