Vágólapra másolva!
Staffan Holmqvist, az Európai Kézilabda Szövetség elnöke élesen bírálta a franciaországi férfi-világbajnokság lebonyolítását. A svéd szakember szerint a nagy különbségű győzelmek rossz reklámot jelentenek a sportágnak.

"Kérdés, mit ér az a siker, amikor az egyik csapat 25 góllal jobb a másiknál" - háborgott Holmqvist, aki a nemzetközi szövetség alelnöke is, elsősorban az Egyesült Államok gyenge szereplésére utalva. Az amerikaiak a németektől 40, a spanyoloktól 41, a horvátoktól 45 gólt kaptak, és a vb-újonc Grönland ellen sem volt esélyük.

"A vb előtt pontosan megmondtam, hogy kik jutnak tovább. A torna első szakaszának egy hete hasztalan időtöltés volt" - vélekedett a sportdiplomata, és ellenpéldaként a 2002-es Eb rendezését hozta fel. A svédországi kontinensbajnokságon a 16 együttes négy négyes csoportban szerepel majd. Minden kvartettből az első három jut a középdöntőbe, ahová magukkal viszik az egymás elleni eredményeket. Ezután a két hatos csoportból az első kettő kerül az elődöntőbe. "Az Eb-n minden találkozónak lesz tétje" - mondta Holmqvist.

A franciaországi vb-n a hétfő és a kedd szünnap, szerdán a nyolcaddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek. A 16 közé 11 európai csapat került.

(MTI)