Vágólapra másolva!
Gazdag lesz, eredményes lehet a hazai férfivízilabda-csapatok hétvégi nemzetközi szereplése: az FTC (BL) és a Vasas (LEN Kupa) szombaton, a BVSC (KEK) vasárnap játszik hazai pályán, negyeddöntőben - győzelmi és továbbjutási eséllyel. Kemény Dénes aláírt, 2004-ig marad a válogatott mestere.

A Bajnokok Ligájának Vörös csoportjában az előző forduló két vesztese (Pireusz, Nice) és nyertese találkozik. Az FTC a jugoszláv Becsejt, a BL címvédőjét fogadja (Komjádi-uszoda, szombat, 17.30). Különleges pikantériája az összecsapásnak, hogy mindkét együttesben két-két olimpiai bajnok játszik: Kósz és Székely, illetve Molnár és Biros. Mi több: a vendégek trénere az a Kásás Zoltán, aki korábban játékosa és edzője is volt a Fradinak.

"Először játszunk Magyarországon BL-meccset, és a nagy közönség előtt minden megteszünk a jó eredményért" - mondta Wiesner Tamás, az FTC szakosztályvezetője. "Számunkra már a döntetlen is siker lenne, de talán soha nem lesz olyan jó esélyünk a világ legjobbjának legyőzésére, mint amilyen most van. Állítólag tart tőlünk a két magyar sztár mellett nyolc jugoszláv válogatottat is felvonultató vendégcsapat."

"Bár bravúros győzelmet arattunk a múlt szombaton idegenben, mégsem mehetünk biztosra" - jelentette ki Gerendás György, a KEK-ben vitézkedő BVSC Brendon edzője a POSK Split elleni negyeddöntő visszavágója (Szőnyi út, vasárnap, 16.30) előtt. Gerendás emlékeztetett rá, hogy a splitiek nemrég még Európa legjobbjának számítottak, s a BL-győztes csapatukból nyolcan ott lesznek a Szőnyi úton. A szakvezető szerint ha fegyelmezetten és bátran játszanak, elég lesz az elődöntőbe jutáshoz a 8-6-os előny.

Somossy József szerint úgy kell vízbe szállnia csapatának, a Len Kupában érdekelt Vasas-Plaketnek a CN Barcelona ellen, mintha az első meccset elveszítette volna. "A 7-7-es döntetlen egyszerre volt szerencsés és balszerencsés eredmény, mert nyerhettünk volna, de... A spanyolok is jobbak, mint legutóbb voltak. Ha bárki is azt hiszi a csapatomból, hogy könnyű dolgunk lesz, akkor nem jutunk a legjobb négy közé."

A találkozó - egy programban az FTC BL-meccsével - szombaton 16 órakor kezdődik a Komjádi-uszodában. A két kupamérkőzés egy jeggyel tekinthető meg, a belépő ára 1000 forint.

Kemény Dénes, az olimpiai bajnok vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya aláírta 2004. december 31-ig érvényes szerződését. Martin György, a szövetség elnöke ugyanakkor megegyezett Kemény Ferenc utánpótlás-igazgatóval, Godova Gábor és Merész András utánpótlásedzőkkel is. Valamennyi kontraktus négy évre szól.

(MTI)