Vágólapra másolva!
Nem jutott a legjobb nyolc közé a Dunaferr SE nőikézilabda-csapata a KEK-ben, miután az egy héttel ezelőtti franciaországi döntetlen után a dunaújvárosi visszavágón 21-20-ra kikapott az ESBF Besancontól.

Női KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Dunaferr SE - ESBF Besancon (francia) 20-21 (11-8)

Dunaújváros, 1000 néző, V: Sokol, Posavec (horvát)
góldobók: Zsemberyné 7/7, Pálffy 5, Balogh 3, Bohus 2, Nagy 2, Ferling 1, illetve Tervel 5, Fiosonanga 4/3, Cassioni 4, Antic 3, Mouhoug 2, Hakagic 1, Herbrecht 1, Peirot 1
hétméteresek: 8/7, illetve 5/3
kiállítások: 6, illetve 6 perc
továbbjutott a Besancon, 37-36-os összesítéssel

Hamerlikova, a Dunaferr SE szlovák kapusa ott folytatta, ahol az első, 16-16-tal zárult első mérkőzésen abbahagyta: parádés védéseket mutatott be. A hazai csapat lerohanta ellenfelét, érződött, hogy gyorsan el akarja dönteni a továbbjutás kérdését. Ennek nyomán a 15. percben már 8-3 volt az állás. Különösen az amúgy védőspecialista Zsemberyné jeleskedett a gólszerzéssel: minden büntetőjét értékesítette.

Aztán a rohanásban egy kicsit elfáradt a házigazda, a franciák ezt kihasználták, s csökkentették hátrányukat.

A fordulás után lendületben maradt a Besancon, és a 40. percben egyenlített (13-13). Ezután fej-fej mellett haladt a két gárda, de a dunaújvárosiak eközben rengeteg ziccert hagytak ki. Ettől még magabiztosabb lett a rivális, és az 53. percben már vezetett (17-16), sőt, a minimális előnyt a lefújásig meg tudta őrizni.

A Dunaferr csak magát okolhatja a búcsú miatt. A múlt heti bravúros döntetlen után a hazai pályán nyújtott 20 percnyi jó játék kevésnek bizonyult a világklasszisokkal felálló francia együttes ellen. "A döntő helyzetekben jobban összpontosító Besancon megérdemelten jutott a legjobb 8 közé" - nyilatkozatott Kiss Szilárd, a Dunaferr vezetőedzője a mérkőzés után.

(MTI)