Vágólapra másolva!
Meccsről meccsre remekel Szuper Levente. Negyedik éve véd külföldön, novemberben a kanadai Calgary Flames szerződtette a még mindig csak húszéves válogatott hokikapust, s a világ legerősebb jégkorongbajnokságában, az NHL-ben szereplő klub aztán fiókcsapatába, az AHL-es Saint John Flames-be irányította. És ott Szuper kiválóan véd. A legutóbbi mérkőzésen 7:1-re nyert a csapat a Hamilton ellen, a kapus 24 lövésből 23-at hárított. Vele beszélgettünk.

- Azt írják a lapok, hogy időnként csodákat tesz. És csapata eredményei, a kevés kapott gól is azt jelzik, jól megy a védés.
- Szerencsére mostanában minden sikerül. Nyilván társaim stabil védekezése is segít, no meg az, hogy egyre inkább kezdem otthon érezni magam a Saint Johnnál.

- Mikorra tervezi az NHL-ben való bemutatkozást?
- Ezt nem lehet tervezni, hiszen azon túl, hogy jól kell védenem, egyáltalán nem rajtam múlik. Én már holnap boldogan mennék, így aztán csak azt mondhatom, jó lenne mielőbb bemutatkozni a világ legjobb bajnokságában. Mint említette, a sajtóm tényleg jó, ez is segít, s nem túlzás, egy-egy meccs után többnyire a legnagyobb elismeréssel írnak a teljesítményemről.

- Mit gondol, a mai Szuper mennyivel tud többet a hokiból a réginél? Annál, aki még a Fradiban védett.
- Föltétlenül érettebb. Meg persze sokkal képzettebb és rutinosabb. Bizonyára azóta otthon is fejlődtem volna, de talán nem annyit, mint itt, hiszen össze sem lehet hasonlítani a körülményeket és a lehetőségeket. Ezzel együtt tisztában vagyok azzal, hogy még mindig sokat kell tanulnom és fejlődnöm.

- Most egy héten át az Egyesült Államokban túráznak. Szünetel a bajnokság?
- Nem, nem szünetel, azért jöttünk az Államokba, hogy egy hét alatt öt bajnoki mérkőzést játsszunk. Egy hét múlva aztán újra otthon leszünk.

- Április 20-ától Franciaországban lesz a B csoportos világbajnokság. El tud menni, számíthat önre Kercsó Árpád szövetségi kapitány?
- Alig hiszem. Csak abban az esetben tudnék a válogatottban védeni, ha csapatom idő előtt búcsúzna a rájátszástól. De erre gondolni sem merek, és azon leszek, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk. És ugye az a célom, hogy - első magyar jégkorongozóként - bemutatkozzam az NHL-ben. Ezért pedig hajlandó vagyok minden áldozatra.

Burkovits Ferenc

(Magyar Hirlap)

Ajánló: