Vágólapra másolva!
A fukuokai "vízes" vb férfi vízilabda tornájának középdöntőjében egygólos vereséget szenvedett a magyar válogatott Jugoszláviától, így a csütörtöki, olaszok elleni találkozót mindenképpen meg kell nyerni az elődöntőbe jutásért.

férfi vízilabda, középdöntő, E-csoport:
Jugoszlávia-Magyarország 8-7 (1-1, 1-0, 4-2, 2-4)
vezette: Clemencon (francia), Tulga (török)
A magyar csapat összeállítása: Kósz - Steinmetz, Fodor, Kásás, Benedek, Molnár, Kiss, csere: Vári, Biros, Székely, Varga Zs., Varga T.
góldobók: Sapic 3, Uskokovic 2, Jelenic, Savic, Trbojevic 1-1, ill. Kásás 3, Vári, Kiss 2-2
emberelőny: 6/3, ill. 10/5
négyméteres: 1/1, ill. 0

A első két negyed gólszegény küzdelmet, s meghökkentően sok (5 magyar, 3 jugoszláv) kihagyott emberelőnyt hozott.

A folytatásban, amikor mindenki abban reménykedett, hogy a magyarok végre támadásban is hasonlóan színvonalas játékot produkálnak majd, mint védekezésben, akkor ugyanazok a bántó figyelmetlenségek gátolták ezt meg, mint amit a korábbi találkozókon is tapasztalni lehetett.

Negyven másodperc híján negyedórát kellett várni az első értékesített létszámfölényre (a 15. percben Kiss talált be, s lett ekkor 3-2 az állás a jugoszlávok javára). Újabb 1-1 találat következett, majd magyar rövidzárlat: a harmadik 7 perc végén 28 mp alatt 2 demoralizáló akciógólt lőtt az ellenfél (6-3).

Rögtön a befejező negyed elején Steinmetz után Varga T. is kipontozódott, a jugoszlávok gólra váltva a lehetőséget (7-3), gyakorlatilag eldöntötték a 2 pont sorsát. A végén hatalmas hajrába kezdett Kemény Dénes csapata, felzárkózott 7-6-ra, de 48 mp-cel a vége előtt Sapic szertefoszlatta a halvány reményeket. 8-6 után Kiss gólja már csak csökkentette a hátrányt.

A magyar együttes változatlanul önbizalom nélkül, bizonytalanul játszott, a figyelmetlenségeknek rengeteg ki nem kényszerített hiba volt a következménye. Csütörtökön feltétlenül győzni kell a középdöntő utolsó meccsén az olaszok ellen, ha ott akar lenni az olimpiai bajnok a vb elődöntőjében.

Kemény Dénes így nyilatkozott a találkozó után: - "Csalódott vagyok és most még fogalmam sincs, hogy mit fogunk csinálni az olaszok elleni sorsdöntő mérkőzésig hátralévő majdnem másfél napban. A csapat most már huzamos ideje a kétharmadát játssza annak, mint amit tud, s mint amit az elmúlt években megszoktak tőlünk. A forma a budapesti Eb óta javult, de rengeteg a figyelmetlenség. Hogy ez a korábbi négy esztendő idegi feszültségének, vagy a sorozatban jött kimagasló eredmények okozta elégedettségnek a következménye, azt nem tudom. Lehet, hogy másfajta embernek kéne most lennem, mint eddig voltam, de nem tudok megváltozni, ha azt tenném, mesterkélt lenne. Ezzel együtt meg kell vernünk az olaszokat, be kell jutnunk az elődöntőbe."

Ajánlat: