Vágólapra másolva!
Csak az 5-8. helyért folytathatja a magyar férfivízilabda-csapat a fukuokai vb-n, miután utolsó középdöntőbeli meccsén 3-2-es vereséget szenvedett az olasz együttestől.

Férfivízilabda-vb, középdöntő, E csoport, 3. forduló
Magyarország - Olaszország 2-3 (0-1, 0-1, 1-0, 1-1)
vezette: Vuletic (horvát), Galkin (orosz)
A magyar csapat összeállítása: Szécsi - Steinmetz, Fodor, Kásás, Benedek, Molnár, Kiss, csere: Vári, Székely, Varga Zs., Biros, Varga T.
gól: Biros, Varga T., illetve Angelini 2, Postiglione
emberelőny: 7/2, ill. 9/1

Olasz, spanyol és orosz válogatott már a négy között, már csak a mieinket hiányolják. Vagy a nagy rivális olaszokat, mert lassan három negyed telik el magyar gól nélkül, rengeteg kihagyott ziccer, érthetetlenül gyengén játszanak Kásásék. És ráadásul szerencséjük van az olaszok támadásainál, amelyek rendre kapufával végződnek (illetve Szécsit sem érheti panasz, kiválóan véd), ha kikap, olimpiai válogatottunk csak az 5-8. helyért folytathatja. Két perc vissza a harmadik negyedből, amikor Biros révén végre gólt lövünk, még így is van esély, az iksz is elég ahhoz, hogy a jugók mögött csoportmásodikként döntőért pólózhassunk. Kásás kipontozódik, "elhúzhat" az ellen, de védekezésünk legalább rendben.

Negyedik negyed, Szécsi mindent nem tud fogni, 1-3, Postiglione lő gólt (az első két olasz találatot Angelini szerezte, négy és fél perc vissza. Már csak kettő, és 2-3, Varga Tamás lőtte, páran beleértek, valahogy bepattant, mindegy, s egyenlíthetnénk is, nem. Egy perc hátra, időkérés. Olasz előnyt kivédekezzük, nálunk a fór, ha gólt dobunk, elődöntő, ha kimarad, csalódást jelentő 5-8. hely - Kiss Gergő fölé vágja, vége. Katasztrofális játék, szétesett csapat, sajnos, ennyi. Kilenc vébéből továbbra sem nyer kettőt a magyar, s az első nem mostanában, 1973-ban Belgárdban jött össze.

További eredmények:
Jugoszlávia - Kazahsztán 16-6 (3-2, 5-1, 1-2, 7-1)
Görögország - Szlovákia 4-2 (1-1, 1-0, 1-0, 1-1)

A csoport végeredménye:
1. Jugoszlávia 9 pont
2. Olaszország 7
3. Magyarország 6 (36-32)
4. Görögország 6 (30-28)
5. Kazahsztán 2
6. Szlovákia 0

A szombati elődöntőbe Jugoszlávia és Olaszország jutott, a másik ágról a spanyol és az orosz csapat már korábban kiharcolta ugyanezt.

Korábban az [origo]-ban:

Görög segítség a póló vb-n