Vágólapra másolva!
Augusztus 13-15. között immáron hagyományként rendezi meg a Ferencváros a női kézilabda Herz Kupát. A négycsapatos viadalon a házigazda Herz-FTC mellett a tavalyi BL-győztes szlovén Krim Neutro Roberts Ljubljana, az elmúlt évtized legsikeresebb klubcsapata, az osztrák Hypo Niederösterreich, valamint a román Otchim Vilcea vesz részt.

"Mindig rangos mezőny jellemezte a Herz Kupát, szerencsére idén is remek csapatokat sikerült meghívnunk" - mondta Németh András, a Herz-FTC vezetőedzője. "Eddig csupán egy alkalommal nem nyertük meg a saját versenyünket, így remélem, most is sikerrel teljesítünk."

A csapat idei célja a bajnokságban az 1-2. hely valamelyikének megszerzése, a Magyar Kupa-elsőség megvédése, illetve a Bajnokok Ligájába való bejutás. Németh András elmondta, az együttes keretszűkítés miatt a minimális számú játékossal vág neki az idénynek. Két játékos érkezett: a jobbátlövő posztjára Pádár Margit, jobbszélsőnek pedig a szlovák válogatott Katarina Mravikova.

A távozók között a visszavonult Kökény Beatrix és az anyai örömök elé néző Takács Gabriella érzékeny veszteség. A Herz Kupára napi 500 forintba kerülnek a belépőjegyek, míg a 15 mérkőzéses bajnoki idényre szóló bérletek augusztus végétől kaphatóak. A tavalyi jegymizériát elkerülendő a klubvezetés úgy döntött, hogy a bérlettulajdonosok elővásárlási jogot élveznek a Bajnokok Ligája-összecsapásokra.

A Herz Kupa programja:

hétfő: Krim NR Ljubljana (szlovén) - Hypo NÖ (osztrák) 16 ó, Herz-FTC - Oltchim Valcea (román) 18 ó
kedd: Valcea - Ljubljana 17 ó, Herz-FTC - Hypo NÖ 19 ó
szerda: Valcea - Hypo NÖ 16 ó, Herz-FTC - Ljubljana 18 ó

Pincési László

SZTÁR Sport

Korábban:

Európai kézilabda-kupák: felemás sorsolás