Vágólapra másolva!
Bizakodva kezdi a pénteken induló NB I-es nőikézilabda-bajnokságot a Graboplast-ETO csapata. A győriek célkitűzése a nemzetközi szereplésre jogosító helyezés kiharcolása, de a klub elnöke szerint - a játékoskeretben történt jelentős változások ellenére - a tavalyi bronzéremnél jobb eredmény elérése sem lehetetlen.

"Szakmai és pénzügyi okok miatt alaposan kicserőlödött a tavalyi játékoskeretünk. Távozott például Kulcsár Anita, Nagy Anikó, Pigniczki Krisztina, Horváth Mariann , ennek ellenére reménykedve tekintünk az idény elé" - kezdi Vanyus Attila, az ETO KC elnöke. "A bajnokságban a nemzetközi kupaszereplést jelentő első öt hely valamelyikének megszerzése a cél. A vetélytársaink alaposan megerősödtek, mégis úgy gondolom, a tavalyi eredményt megismételhetjük, de a bronzérmesnél szebb helyezésben is bizakodhatunk."

- Mire alapozza ezt, hiszen a papírforma alapján gyengült a csapat.
-Valóban négy-öt korábbi kulcsjátékosunk távozott a klubtól, ám a fiataljaink annyit fejlődtek, hogy az elképzeléseinket reálisnak tartom. Ráadásul leigazoltuk a román válogatott Carmen Nitescut, akitől ugyancsak sokat várunk.Bizakodásra ad okot, hogy előkészületi mérkőzéseken remekelt a csapatunk, rangos tornákon diadalmaskodott, sérülésmentesen sikerült végigdolgozni a felkészülési időszakot és morálisan is nagyon egységes a társaság.

- Említette, hogy a vetélytársak - részint Győrből igazolva - erősödtek. A bajnokság színvonalát ez mennyiben befolyásolhatja?
- Biztos, hogy nem három csapat vetélkedik majd a dobogóért, mint eddig. A Fradi, a Dunaferr mellett a Cornexi és a hozzánk hasonlóan remek utánpótlással rendelkező DVSC hajthat az érmekért.

- A bajnokságon kívül a Magyar Kupában és az EHF-kupában is érdekelt a Graboplast-ETO. Milyen eredménnyel lennének elégedettek ezekben a sorozatokban?
- Az MK-ban egyértelműen a legjobb négy közé jutás a feladat. A nemzetközi porondon ismét nehéz dolgunk lesz, annak ellenére, hogy kiemeltként csak a tizenhat között kell elkezdenünk a szereplést. Nagyon erős a mezőny, jellemző, hogy tavaly az általunk a Bajnokok Ligájából kiejtett lengyel Lublin nyerte a trófeát. Természetesen mindent megteszünk a lehető legjobb szereplésért.

Papp Győző

Korábban: