Vágólapra másolva!
Remek játékkal, alig másfél óra alatt a magyar férfiröplabda-válogatott megszerezte első győzelmét az ostravai Európa-bajnokságon. Az együttes a jövő évi Eb házigazdája, a német válogatottat ellen nyert három játszmában.

Magyarország - Németország 3-0 (24, 21, 22)

A magyar csapat összeállítása: Tomanóczy, Veres, Mészáros D., Kántor, Koch, Gelencsér
csere: Szabó G., Urfi

Valamennyi játszma a végletekig kiélezett volt, a magyar együttes eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta. Az első játszmában 4 ponttal is vezetett Demeter György szövetségi kapitány csapata, a németek azonban az utolsó pontig küzdöttek, csak a "hosszabbításban" sikerült nyerni.

A második szett elején az ellenfél 8-4-re elhúzott, 9-9 után azonban végig jobb volt a magyar válogatott, és 4 ponttal győzött ebben a játékrészben.

A harmadik játszma bizonyult a legizgalmasabbnak, hiszen hiába vezetett a magyar együttes 5 ponttal (20-15), a németek egy-két cserével, jó nyitásokkal feljöttek, a végén egy kis szerencse is kellett a sikerhez.

"A terveink közül az elsőt megvalósítottuk" - nyilatkozott Demeter György. "Még az Eb előtt úgy számoltunk, hogy a németeket legyőzzük. Most már a csütörtöki mérkőzésen a lengyelek ellen is ugyanez a feladat, s akkor bejutunk a legjobb nyolc közé, amire e győzelmet követően reális esélyeink vannak. A csapat mérkőzésről mérkőzésre jobban játszott eddig az Eb-n, titkon bízom abban, hogy a csúcsforma csak ezután következik."

A magyarok csütörtökön 19 órakor Lengyelország ellen lépnek pályára.

Korábban: