Vágólapra másolva!
Csak a tragédia másnapján sikerült elérnie Dávid Kornélnak, az NBA mindezidáig egyetlen magyar játékosának amerikai barátait, de akkor megnyugodhatott: mindenki jól van.

Dávid Kornél Székesfehérvárott edz, mindennap délelőtt és délután, így várja új NBA-szerződését. Szeptember 29-én kezdődnek az észak-amerikai profiknál az edzőtáborok, addig kell eldőlnie, hogy a tengerentúlon folytatja-e pályafutását a többszörös magyar bajnok és gólkirály.

Kedden és szerdán azonban természetesen nem ez foglalkoztatta elsősorban. "Két napig le sem jöttem a CNN-ről" - nyilatkozta a válogatott csatár az [origo]-nak. "Mindkét városban többször jártam, a szívem szakadt meg ezekért az épületekért, az emberekért. Megpróbáltam felhívni az ismerőseimet, de csak szerda este sikerült, addig nem tudtam, mi van velük, hiszen a vonalak állandóan foglaltak voltak. Szerencsére megnyugodhattam: senkinek sem esett baja."

Dávid elmondása szerint számos amerikai és európai élcsapat érdeklődik iránta, és reméli, hogy a jövő héten alá tud írni valamelyikkel egy szerződést. "Nem félnék repülőre ülni, ha ismét az NBA-be szerződnék" - mondta kérdésünkre, "de azért valóban furcsa lesz ezután, minden megváltozott. A sorsom ismét a menedzserek kezében van, remélem, minél hamarabb eldől, hova szerződöm."

Dávid ígéretet tett rá, hogy miután aláírt új klubjához, elfogadja meghívásunkat az [origo] Társalgójába.

Korábban: