Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-bajnokság nyitófordulójában meglepően szoros meccset játszott Szegeden a Százhalombatta. A kétgólos hazai sikerhez bizony az is kellett, hogy a vendégek frontembere, Győrffy Sándor korán megsérült. Az újonc Kőbánya Pécsett állt helyt.

A férfikézilabda NB I első fordulójában:
Pick Szeged - Százhalombatta 26-24 (13-12)
Szeged,1000 néző, vezette: Belső, Rózsa
Pick Szeged: PERGER - Németh, BÉCSI 7, Mezei 2, Doros, BAJUSZ 12/5, Matics 2.
csere: Ivanov - Vadkerti 2, Ilyés, Laluska 1. Edző: Dragan Djukics.
Százhalombatta: NOVÁK - Kuzma 2, GYŐRFFY 4/3, GOLOVIN 4, MOLNÁR 2, Kaplonyi, LOPEZ 5.
csere: HEMELA - Hanuszka 3, APRÓ 4. Edző: Györfi János.
hetesek: 9/5 ill. 3/3.
kiállítások: 6 ill. 14 perc.

Új helyszínen, a jégstadionban rendezték meg Szegeden a férfikézilabda bajnokság nyitó mérkőzését, esőben. Többen most felkapják a fejüket, hogy miért fontos az esőt leírni. Mert a jégstadion teteje, sajnos itt-ott beázik, s az egyébként is, a legkisebb nedvességtől korcsolyapályává váló taraflex-boritás rengeteg munkát adott a törlőknek. Ráadásul jó öt percet állt a játék az első félidő közepén, lévén kialudt néhány reflektor és a diszkrét félhomály nem alkalmas kézilabdázásra.

Ezeket leszámítva a körítés fantasztikus volt, a helyi klub vezetése mindent megtett a közönség jó kiszolgálása érdekében. Bemutatta a csapat új kabala állatát a Pick Bull-t, "aki" nem más, mint egy, az orrában karikát viselő, Pick mezbe öltözött bika.

A vendég battaiak - kihasználva, hogy a szegedieknél sérülés miatt hiányzott Eklemovics Buday és Berta - bátran nekiestek a hazaiaknak, s az első félidő közepén, egy tizenkétperces szegedi "gólcsendet" kihasználva, 8-5-re elhúztak. Ekkor azonban vállsérülés miatt kiállt a sokszoros válogatott, Győrffy Sanyi, aki egyébként addig négy gólt vágott, s ez megpecsételte a vendégek sorsát.

Továbbra is bátran támadtak, többször átvették a vezetést, sőt a befejezés előtt három és fél perccel még náluk volt az előny, de a nagy szívvel játszó Bajusz Sanyi eredményessége, valamint a megitélt kettős szegedi emberelőny eldöntötte a meccset, végül tehát a hazai Sanyi lett a nyerő.

Skaliczki László szövetségi kapitány is megtekintette a találkozót, de látta Ő már jobban is játszani a szegedi gárdát.

Nem volt túl feldobott Dragan Djukics, a hazaiak mestere: "Most egyedül a két pontnak lehet örülni. Ha kiegészülünk lesz ez még jobb is."

Györfi János: "Büszke vagyok a csapatomra, hisz végig partiban voltunk a sokkal esélyesebb Szegeddel, s ha Győrffy Sanyi nem sérül meg olyan korán."

Pécsi KK - Kőbányai-Rév TSC 25-20 (14-10)
Pécs, 200 néző. v.: Klucsó, Lekrinszky.
Pécs: Szente - Erdélyi, Serfel 9 (1), Szögi 5, Hőgye, Katzirz 5 (2), Kovács 3.
csere.: Bursac 2 (2), Lévay 1, Bognár. Edző: Füzesi Ferenc.
Kőbánya: Kerekes - Gigler, Szabó, Molnár, Rácz, Csányi 2, Cseh 5 (3).
csere.: Ihász (kapus), Józsa D. 5, Székely 5, Józsa M. 3. Edző: Hikáde István.
hetesek: 7/5, ill 6/3.
kiállítások: 16, ill. 12 perc

Az újonc vendégek megszeppenve kezdtek, ez hamar négygólos hazai vezetést eredményezett. Utána hiába egyenlített a Rév SC, a szünetig újra négy gól lett Katzirzék (a volt válogatott kapus fia) előnye. A második játékrészben Bognár vezérletével egyre jobban játszott a Pécs, Szente hiba nélkül védett, Kovács gólerős volt, ezzel pedig minden eldőlt.

Füzesi Ferenc: "Csak a küzdelemmel voltam elégedett, a játékkal nem."

Hikáde István: "Nehéz meccsre számítottam, de a játékosaim fegyelmezetlensége, és több hibája még jobban megnehezítette a dolgunkat, mint amire számítottam."

További eredmény:
Pestszentlőrinc-Elektromos - Every Day Orosháza 27-23 (14-12)

Pénteken:
Dunaferr - Cegléd 21-15

Korábban:

Rajtol a férfikézilabda-bajnokság

Barok István, Horváth László