Vágólapra másolva!
Immár harmadik alkalommal rendezték meg Szolnokon a Gösser-kupa férfi és női nemzetközi kosárlabdatornát. Három napig pattogott a labda a tiszaligeti Olaj-csarnokban, végül mindkét nem versengésében hazai siker született.

A hölgyek küzdelméből kimagaslott a Szolnoki MÁV-Coop SE hölgykoszorúja, amelyik veretlenül nyerte a tornát. A sárga-kékek a Simi-GYSEV-et 79-55-re, a Spartak Suboticát 92-43-ra, a küzdelmek zárásaként pedig az Universitatea Clujt 97-41-re verték. Ez utóbbi találkozón a szolnokiak bedobója Szőke Ildikó 42 pontot ért el.

A második helyet kellemes meglepetésre a fiatalokból álló Simi-GYSEV szerezte meg, miután Szakáll Miklós tanítványai a Spartakot 53-48-ra, az Universitateát pedig 53-51-re győzték le. A harmadik hely a jugoszláv együttesnek jutott, ők a román lányok felett diadalmaskodtak 57-47-re.

A férfiaknál négy magyar felsőházas legénység harcolt a kupáért. A Szedeák győzelem nélkül maradt, a Dombóvár pedig csak a szegedieket tudta legyőzni. Mivel a vendéglátó Mol Szolnok és Marso-Isobau Nyíregyháza egyaránt mindkét ellenfelénél jobbnak bizonyult, így közöttük dőlt el a kupa sorsa.

Sokáig úgy tűnt, hogy szolnokiak biztosan hozzák a meccset, ugyanis a Maljkovic-Vukicevic-Lapov-Orosz kvartett pontjaira a vendégek részéről csak Pavlovic tudott válaszolni. Húsz perc játékot követően 47-31 volt az állás a szolnokiak javára.

A folytatásban azonban bátrabban kosarazott a nyíregyházi csapat, az erőcsatár Jeremenko-Kesztner és az egykori szolnoki irányító Horváth Imre sorra gyártotta a pontokat. Főként nekik köszönhetően a 37. percben már a vendégek vezettek 74-73-ra.

A végjátékban azonban összekapta magát a szolnoki gárda, Bojan Lapov centerjátékával, valamint Mérész Csaba triplájával a maga javára fordította az eredményt, és 83-76-os sikerével megnyerte a tornát.

A torna végeredménye:
Férfiak

1. MOL Szolnok
2. Marco-Isobau Nyíregyháza
3. Dombóvári VMSE
4. Szedeák-Szeged
Nők
1. Szolnoki MÁV-Coop SE
2. Simi-GYSEV
3. Spartak Subotica
4. Universitatea Cluj

A torna gólkirálya: Maljkovic (Mol Szolnok), 57 pont
MVP-díjas: Jeremenko-Kesztner (Marco-Isobau Nyíregyháza), 96 IBM pont
A legjobb edző: Goran Miljkovic (Mol Szolnok)