Vágólapra másolva!
A vártnál lassabban áll össze a Soproni Postás-Tabán Trafik nőikosárlabda-csapatának játékoskerete. Amint arról Németh Emil, a klub első embere beszámolt, az amerikai terrortámadás miatt a csapat légiósa, Paige Sauer az eredetileg tervezett múlt vasárnapi időpontnál csaknem egy héttel később, pénteken érkezik a hűség városába.

Érdekes a másik légiós, az ukrán Olga Sljakova helyzete. Úgy volt, hogy az Európa-bajnokság után érkezik, csakhogy a tavaly a szlovák Ruzomberok gárdájában szerepelt játékos - több kitűnő képességű, neves kosaras honfitársnőjével egyetemben - nincs ott a Franciaországban zajló kontinensviadalon.

Ezzel kapcsolatban Németh Emil elmondta: az ukrán hölggyel még akkor állapodtak meg, amikor úgy volt, hogy megy az Eb-re. Ennek megfelelően szeptember 25-től kötötték vele a szerződést, és ettől a dátumtól kérték meg a részére a munkavállalási és a tartózkodás engedélyt, így csak a jövő héten tud jönni, miként a kontinensviadalon szereplő Csákány Emőke is ekkor csatlakozik társaihoz.

Sljakova egyébként azért nem ment a kontinensviadalra, mert a játékosoknak maguknak, saját zsebből kellett állni a Franciaországba utazás és a kint tartózkodás költségeit. Emiatt oly sokan lemondták a válogatottságot, hogy még a szövetségi kapitány, a korábban Szombathelyen is szerepelt Marina Tkacsenko játékosedzőként tevékenykedve maga is pályára lép Ukrajna mérkőzésein.

Rossz hír még a Postás háza táján, hogy a fiatal Fűrész Diána térde nem teljesen egészséges, ezért az ifjú kosarast szerdán megvizsgálják a Sportkórházban.

Botár László

Korábban: