Vágólapra másolva!
Kolozsváron nemzetközi kosárlabdatornát rendeztek, melyen a Szolnoki MÁV-Coop női csapata is részt vett. A kék-sárgák nem hiába utaztak a Szamos-parti városba, mert veretlenül nyerték az Acsa-kupát.

A Somes Dézs elleni nyitó találkozón remekeltek Palkovits Tamás tanítványai, ugyanis nem kevesebb, mint 60 ponttal, 87-27-re verték vetélytársukat. A folytatásban már jóval nehezebb dolguk volt az ICIM-Arad csapatával szemben, ráadásul a harmadik negyed nem sikerült túl fényesen (13-24), így a záró játékrészben nagyon meg kellett küzdeniük a győzelemért, ami végül is sikerült, 69-50-re.

A torna döntőjébe két veretlen együttes került, a házigazda Kolozsvár és a Szolnok. A hazaiak meglehetősen udvariatlanulkezdtek, ugyanis már az első negyedben sérülést okoztak a cooposok egyik legjobbjának, Csontos Eszternek, amiért a helyére beállt Berkó Edit egymás után három triplával büntetett. Mivel a folytatásban Németh Bernadett kiválóan irányított, Ana Perovics és Szabó Beatrix egyaránt jól centerezett, így végül is biztosan nyert a Szolnok 80-66-ra, és ezzel megszerezte a tornagyőzelmet is. A finálé legjobb játékosának Berkó Editet választották a szervezők.

Csütörtökön újabb tornára utaznak a cooposok, Újvidéken három csapat társaságában vesznek részt egy sorozaton.

Varga Csaba

Korábban: