Vágólapra másolva!
Milliókat lepett meg Michael Jordan váratlan visszatérése, egyvalakit nem: Mario Lemieux-t. A jégkorongsport legendája elmondta, tavalyi visszatérése óta többször is beszélt Jordannel, és ő tudott terveiről.

"Michael nemcsak gratulált, de megkérdezte, mennyi időre és felkészülésre volt szükségem a visszatéréshez. Megnézett és belőlem merített önbizalmat az újrakezdéshez. Tudom, ő lesz ismét az egyik legjobb, ha nem a legjobb" - mondta Lemieux. A Pittsburgh Penguins NHL-csapatának tulajdonos-játékosa már hónapok óta tudott a visszatérés tényéről, amikor márciusban először felmerült a dolog, baráti körben hangoztatta: Jordan ismét a legnagyobb lehet.

Lemieux és Jordan a nyár során rengetegszer golfozott együtt és a kosársztár megjelent Lemieux évenkénti jótékonysági versenyén is. "Amikor együtt voltunk nem beszéltünk sokat a karrierünkről, golfoztunk, finom borokat ittunk és élveztük az életet. Nagyon várom már, hogy ismét a pályán lássam. Tegnap hagytam neki üzenetet, hogy szeretném látni életemben először élőben is játszani. Mondjuk a szezon első mérkőzésén" - mondta Lemieux.

Lemieux nem hiszi, hogy Michael túlzottan sikeres évet zárna a Washington Wizardsszal, de számára nem is ez a lényeg: "Azért tért vissza, mert imádja a kosárlabdát, és még játszani akar. A Washingtonnal semmi esélye a bajnoki címre, de azt az időt, ami még aktív korából vissza van, a pályán szeretné eltölteni."

Pincési László

Korábban: