Vágólapra másolva!
Hardaway térdre rogyott. Persze csak jelképesen, ugyanis bal térde váratlanul bedurrant, ízületi gyulladás gyötri a 30 éves phoenixi sztárt. A korábbi négyszeres All-Star hátvéd-bedobó - aki legnagyobb sikereit Orlandóban jegyezte még a kilencvenes évek közepén - Torontóba utazott kezeltetni fájós lábát, egy olyan csodálatos módszerrel, amit az Egyesült Államokban még nem is engedélyeztek.

"Ugrani tudok, de ha sprintelni kell, az már nem megy" - panaszolta a 201 centis kosaras. "Elutazom Torontóba, mert bízom a Sonorex nevű ultrahangos eljárásban, amely már korábban is segített az ízületi problémáim orvoslásában."

Dr. Craig Phelps, a Suns csapatorvosa szerint az ultrahangterápiát a múltban már sikerrel alkalmazták olyan sztárok, mint Glen Rice, Jimmy Jackson és mások esetében.

Hardaway - ha minden jól megy - pénteken már folytathatja is az edzéseket, a csapat flagstaffi rejtekhelyén. Az első előszezon-meccsen október 10-én játssza a Suns, amikor Albuquerque városában a Houston Rocketset fogadja.

Hardaway bízik benne, hogy ennek az ízületi gyulladásnak nincs köze korábbi térdsérüléséhez, amelynek következtében évek óta csak árnyéka önmagának.

Ch. Gáll András