Vágólapra másolva!
Igaz nem a pályán, de a nyár folyamán mégis kiharcolta magának a Haladás Gradex nőiröplabda-csapata az Extraligában való indulás jogát. A debütálásra a bajnok Nyíregyháza otthonában kerül sor.

Az NB I tizedik helyezettje, a Haladás csapata az Eger visszalépésének és a Kaposvár "köszönik, de nem"-leges válaszából kifolyólag jogot szerzett arra, hogy az őszt már a legjobbak társaságában kezdhesse meg. Szombathelyen kaptak is az alkalmon, a felkészülési idő azonban lejárt: szombaton a címvédő Nyíregyháza otthonában már parkettra kell lépniük Gőczi István tanítványainak.

"A múlt hétvégén részt vettünk a Kecskeméten rendezett Hírös-kupán" - kezdte a tréner, "ahol a házigazdákon kívül a Jászberény és a Gödöllő is jelen volt az Extraliga mezőnyéből. Annak ellenére, hogy nyeretlenül voltunk kénytelenek hazatérni láttam a játékban bíztató jeleket. Az is eldőlt Kecskeméten, hogy a bajnokságnak liberó nélkül vágunk neki."

Mint azt Gőczi István elmondta a szombathelyi főiskolára felvettek közül két játékossal is gazdagodott a zöld-fehérek kerete, így Pálfy Marianna és Seji Amezimin már a Sugár úton készülnek. Gőczi véleménye szerint ez erősítésnek azonban még kevés, hiszen az egy osztállyal lejjebb szereplő Miskolc és Szeged csapatai sokkal többet fejlődtek.

Márpedig Gőczi szerint mindennek kulcsfontosságú szerepe lehet, hiszen amennyiben az Angyalföld és a Vasas gárdáival nem sikerülne megbirkózni (ellenük lát győzelmi esélyt a szombathelyi szakvezető), akkor az osztályozón még nehezebb dolguk lenne.

A nőiröplabda Extraliga pénteki mérkőzésén:
Vasas Óbuda Budai Tégla - Kecskeméti RC 1-3 (23, -21, -18, -18)