Vágólapra másolva!
Beindul a nagyüzem a nemzetközi kézilabda kupákban. Hétvégén három magyar csapat is érdekelt lesz a különböző színtereken. A hölgyeknél a Herz-FTC a német Lützellindennel (BL), a Cornexi a ciprusi Famagusztával (EHF), a férfiaknál a Pestszentlőrinc az osztrák Bregenzcel (EHF) mérkőzik.

A Bajnokok Ligjájában a bajnoki ezüstérmes Herz-FTC ismét összetalálkozik a német Lützellinden csapatával. A giesseni gárdával tavaly egy BL-csoportban voltak Farkasék, és mind Budapesten, mind Németországban nyertek. A német együttes jelenleg a harmadik helyen áll hazája bajnokságában, egy vereségét a listavezető Mainzlartól szenvedte el. A tavalyi együttesből hárman távoztak: Anja Unger (aki befejezte pályafutását), Tessa Wienstroer és Miro Ritskiavitchius. Az újonnan érkezettek közül a legismertebb őri Adrienn lehet, aki immáron junior vb-ezüstérmesként igazolt a Cornexiből Németországba. A másik ismert játékos a cseh válogatott kapusa, Lenka Cerna, ő Meztből érkezett. Új játékos még Peggy Treek (Mainzlarból), Mateja Janes (RK Lokomotiva Zagreb), Nadine Kronenberger (SG Kleenheim) és Diane Lamein (Nieuwegen). Tagja még a csapatnak a német válogatott Anke Schulz és Agnieszka Tobiasz, a már német állampolgár Elekes Csilla, illetve a csapat gólfelelőse Milica Danilocvic. A Ferencvárosnál egyedül a sérült Benyáts Beatrix hiányzik majd. A találkozóra vasárnap 17 órakor a Kőbányai úti csarnokban kerül sor.

Az EHF Kupában a Cornexi-Alcoa együttese ciprusi csapatot fogad, várhatóan győzelmi esélyekkel. Bár azt nem szabad elfelejteni, hogy a Famaguszta már megvívott sikerrel egy fordulót úgy, hogy a bosnyák bajnok ZRK Zeljeznicart ütötték el a továbbjutástól. A csapat két leggólveszélyesebb játékosa Ioannou és a neve alapján nem tősgyökeres ciprusi Popovych. Zsiga Gyula bízhat abban, hogy rutinos csapata simán hozza a kötelezőt. Nem valszínű ugyanis, hogy a vendégeknél akadnának olyan klasszisok, mint Németh Helga, Virincsik Anasztázia, Kulcsár Anita, vagy a nagy tehetségnek tartott Kenyeres Fanni.

A férfiak EHF Kupa-sorozatában a Pestszentlőrinc-Elektromos csapat az osztrák Jet2Web Bregenz ellen lép pályára. Az osztrák együttes az előzö körben a szlovák címvédő Secovcét verte. A legutóbbi évadban negyedik helyen végző magyar csapatból négy játékos távozott: Lendvay Péter (Bidasoa Irun), Józsa Máté, Józsa Dávid, Székely István (mind Rév). Helyettük két rutinos kézilabdázó érkezett a válogatott Szotyori István és a Spanyolországban légióskodó Szabó György személyében. ők kiegészülve a kubai Savonnal és a jugsozláv Imbronjevvel legyőzhetik a bregenzi alakulatot. A találkozót szombaton 17 órakor a Népfürdő utcában rendezik.

Korábban:

Pincési László