Vágólapra másolva!
Az NHL legnagyobb bértömegű - s ehhez képest egyik legeredménytelenebb - csapata, a New York Rangers papíron tovább erősödött a pihenő alatt: leszerződtette a Philadelphia Flyerstől Eric Lindrost, visszatért a csapathoz a fél szemére gyakorlatilag megvakult hátvéd, Brian Berard, és újra egészséges a remek kapus, Mike Richter. A csapat bemutatkozása azonban pocsékul sikerült: Raleigh-ban 3-1-re kikapott a szerény tudású Carolina Hurricanes együttesétől.

A hazai csapat góljait Ozolinsh, Langdon és Kapanen szerzte - utóbbi találatnál Ron Francis asszisztált, karrierje 1625. pontját szerezve -, a Rangers becsületgólját a 40 éves Mark Messier ütötte, aki ezzel 625-nél tart egész pályafutását tekintve.

Lindros legutóbb 2000. május 26-án játszott, amikor a Flyers színeiben akkora bodicseket kapott Scott Stevenstől, a későbbi bajnok New Jersey Devils hátvédjétől, hogy agyrázkódást szenvedett - két éven belül hatodszor. Akkor úgy tűnt, be kell fejeznie a hokit, de mégis vállalta a folytatást.

A másik New York-I csapat, az Islanders - soraiban az Ottawából egy vagyonért szerződtetett Alekszej Jasinnal - jobban debütált: Tampában 3-2-re győzött a Lightning ellen. Jasin hatszor lőtt kapura - többször, mint bárki más -, mégsem sikerült betalálnia. Mark Parrish viszont kétszer is beköszönt, a Buffalótól megszerzett center, Robert Peca pedig egy góllal és két assziszttal jeleskedett. A hazai gólokat Richards és Olvested szerezte.

Vincent Lecavalier, a Lightning 21 éves csapatkapitánya, az 1998-as draft első kiválasztotja rendezte bérvitáját: a második harmad alatt aláírta újabb, négy évre szóló szerződését, arra azonban már nem maradt ideje, hogy játsszon is...

Dallasban a helyi Stars igazán ragyogott: 4-1-re verte a Nashville Predators gárdáját. Morrov (2), Nieuwendyk és Zubov, illetve Ronning voltak a gólszerzők. Darryl Sydor, a hazaiak remek bekkje három gólt készített elő!

Eredmények:
Carolina Hurricanes - New York Rangers 3-1
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 2-3
Dallas Stars - Nashville Predators 4-1

Ch. Gáll András

Korábban: