Vágólapra másolva!
Az Afganisztánnal határos Iránban dolgozik az ottani férfi válogatott szövetségi kapitányaként a GySEV-RINGA nőikosárlabda-csapatának korábbi sikeredzője, Saeed Armaghani,  akivel előbb Ronchetti-kupát, majd magyar bajnokságot nyert a soproni együttes.

A kitűnő szakembert Iránban értük utól. Taktika, triplák és csapatvédekezés helyett most sajnos arról kellett érdeklődnünk: vajon abban a térségben, a megtámadott ország szomszédságában milyen a közhangulat, érzékelhető-e a háborús feszültség és vajon ő biztonságban van-e?

A szakember vasárnap este, pár órával a támadások megkezdése után elmondta: Teheránban, a határtól 1000 kilométerre tartózkodva vasárnap estig nem érzékelt túl sokat a háborús feszültségből. Armaghani szerint nincs pánikhangulat Iránban, ráadásul a közelmúltban lezajlott nyolcéves háború miatt az ilyen helyzetekre bizonyos mértékig felkészülten élnek az emberek.

Az edző biztonságban érzi magát, bár azt nem tartja kizártnak, hogy a határ mentén fokozták a harckészültséget. Az irániak többségéhez hasonlóan igyelkszik nem belefolyni az eseményekbe, reméli, az ország polgáraival egyetemben nyugodtan tud dolgozni tovább, mint ahogy eddig is tehette.

Korábban:

Megindult a háború - Amerika és Nagy-Britannia megtámadta Afganisztánt

Botár László