Vágólapra másolva!
A két Vas megyei kosaras klub, a BC Marc Körmend és a Falco KC Szombathely vezetői nem kevés egyeztetés után jutottak el a ma már végleges szituációhoz, azaz a felek két és fél óra csúszással rendezik az egy játéknapra eső kosárderbiket. Így aztán két győzelmet láthatott a város szombaton.

A korábban ébredő csapata a Körmend volt, amely az A csoport egyetlen fővárosi csapatát, a MAFC-ot fogadta. Az első percekben úgy tűnt, hogy tudja érvényesíteni akaratát a Patonay-legénység, ám mindez valóban nem sokáig tartott. Ehlers és Curley vezérletével ugyanis csak-csak nem akartak leszakadni a műegyetemisták. Fenyegető közelségről azonban csak a második negyed vége felé beszélhettünk, amikor is csupán négy pont volt Némethék előnye.

A szünet egyik félnek sem tett jót: rengeteg hibával tarkított első perceket láthattunk, ám mindez inkább Zsoldos András tanítványainak jött jókor, ugyanis újabb apró lépésekkel már nem csak a körmendiek sarkában jártak, de rá is léptek arra, azaz kiegyenlítettek. Ennél többre azonban ezen az estén nem futotta, ugyanis Patonay Imre időt kért, és amit kitalált az remekül működött is, a zónavédekezésre történő átállással ugyanis nem tudott megbarátkozni az újonc alakulat, a Marc otthon tartott a két bajnoki pontot.

Az esti összecsapáson a Falco a Szedeákot fogadta. Újabb újonc, újabb vérmes remények... Kereken négy percig, ekkorra ugyanis már 16-4-et mutatott a tábla, természetesen Kálmánék javára. Nem is sok változást regisztrálhattunk a folytatásban, ám mégis ki kell emelni Tarle hárompontosát, ami ritka látványosság egy centertől, és Pankár villámgyors személyi hiba gyűjtő akciója, amely mellesleg "eredményesnek" is volt nevezhető: a 13. percben már négynél járt a válogatott bedobó, így hamar a kispadon találta magát. A hazaiak lendülete azonban nem tört meg, elsősorban a Kálmán-Stephens duó "fazonszabászatával" robogott a Falco. Az egyetlen hullámvölgyet (hazai szempontból értendő) a záró negyed elejére konstatálhattuk, ekkor azonban már cserét-cserére halmozott Szekulovics mester, kipróbálván mindet és mindenkit. Tehette, hiszen vagy hússzal vezettek a sárga-feketék.

BC Marc Körmend - MC MAFC 84-72 (18-15, 26-25, 17-14, 23-18)
Körmend, 2600 néző. Vezette: Harsányi, Király.
Körmend: Németh (16/9), Toroman (21/9), Trummer (3/3), Mujanovics (21/9), Edmonson (17/3). Csere: Grebenár (-), Szlávik M. (-), Keresztes (2), Zsebe (4). Edző: Patonay Imre.
MAFC: Ehlers (26/6), Tursics (-), Bakonyi (8/3), Piplovic (3), Curley (21). Csere: Horváth Á. (7), Cseszlai (5/3), Nyíri (-), Fülöp (2). Edző: Zsoldos András.

Falco KC Szombathely - Szedeák Naturex 104-83 (32-22, 23-18, 23-21, 26-21)
Szombathely, 1200 néző. Vezette: Szabó Gy., Katona.
Falco: Kálmán (18), Stephens (18/6), Pankár (3/3), Wiley (16/3), Tarle (25/3). Csere: Gráczer (8), Sallay (-), Henrik (8/6), Dénes (4), Borszéki (4). Edző: Szrecsko Szekulovics.
Szedeák: Elliot (18), Green (25/3), Deák (4/3), Pávlicz (4), Molnár Á. (15). Csere: Balogh (12/6), Molnár A (3), Drahos (2). Edző: Bonifert Domonkos.
Kipontozódott: Wiley (35.)

Korábban:

Unger Tamás