Vágólapra másolva!
A női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi mérkőzésén a TV Lützellinden együttesében ketten különösen izgatottan készülhettek a Herz-FTC elleni mérkőzésre. A német bajnokcsapatot ugyanis két magyar játékos, Őri Adrienn és Elekes Csilla is erősítette.

A német csapat két magyar játékosa közül talán Őri Adrienn neve ismerősebb, nemcsak azért, mert a játékos tavaly még Magyarországon, a Cornexiben játszott, hanem azért is, mert részese volt a női junior-válogatott nyári világbajnoki menetelésének. A vb-ezüstérmes kézilabdázót a mérkőzés végén kérdeztük.

- Ötven percig remekül játszottunk, egyenrangú ellenfelek voltunk. De tudtuk, a Fradit nem könnyű legyőzni.

- Milyen tervekkel jöttetek, és az eredményt tekintve mennyi esélyt adsz a továbbjutásra?
- Azért jöttünk, hogy játsszunk egy jót, konkrét eredményt nem fogalmaztunk meg. Hogy továbbjutunk-e? Ha azt mondom, nem, akkor magunk ellen beszélnék. Szerintem van esélyünk.

- Hogy érzed magad Németországban?
- Nagyon jól, főleg, hogy végre elkezdődött az egyetem is.

Elekes Csilla a magyar, majd a német válogatott tagjaként sok siker részese lehetett. Klubszinten játszott a Spartacusban, 1998-ban a Debrecenben, külföldön megfordult az osztrák Hypóban, 1999 óta pedig a Lützellinden beállósa. A 37 esztendős játékos természetesen még nem adta fel a reményt: "Az első félidő igazolta, hogy sokkal jobbak vagyunk, mint tavaly. Ha a végére nem esik szét a védekezésünk, még optimistább lennék, de így is az vagyok, mert dolgoztunk mi már le tízgólos hátrányt is - annak idején még a Bp. Spartacusszal. Az igazi arcunkat az első félidőben mutattuk, aztán nagyon elfáradtunk. Ugyan senki nem hiányzott közülünk, de rengetegen sérülten vállalták a mérkőzést."

További eredmények:
nők, Bajnokok Ligája:
Volgograd (orosz) - Podravka Vegeta (horvát) 30-18
"Eastcon AG" Vilnius (litván) - Gudme (dán) 31-23
Silcotub Zalau (román) - McDonald's Wr.Neustadt (osztrák) 34-21
Kometal Skopje (macedón) - Napredak Krusevac (jugoszláv) 27-16
Bäkkelagets (norvég) - Besancon (francia) 36-24
Anagenniszi Artasz (görög) - Ferrobus Mislata (spanyol) 24-32.

A Buducsnoszt Podgorica (jugoszláv) - Anadolu Uni Eskisehir (török) mérkőzést október 12-én és 13-án játsszák.

Pincési László