Vágólapra másolva!
Nem játsszák újra a szeptember 30-i Dunaferr - Herz-FTC (31-31) nőikézilabda-mérkőzést - így döntött a magyar szövetség (MKSZ) illetékes bizottsága. Az indoklás szerint a játékvezető ugyan hibázott, de - az összes szempontot figyelembe véve - a hazaiakat nem érte akkora hátrány, hogy befolyásolta volna a végeredményt.

A dunaújvárosiak azért óvtak, mert a második félidő elején, amikor a hazai csapat kettős emberelőnyben volt, a ferencvárosi Pádár Margit - miközben állt a játék - kiállítása letelte előtt a pályára lépett. A szabályok szerint ilyen esetben újabb kétperces büntetéssel kell sújtani a vétkes együttest, ám a bírók ehelyett csak visszaküldték Pádárt.

Perjámosi Sándor, a Dunaferr SE nőikézilabda-szakosztályát működtető Kft. ügyvezető elnöke nem érti a döntést. "Ez vicc. Alig találok szavakat. A bizottság elismeri, hogy a játékvezető hibázott, mégsem fogadják el az óvást. Akkor döntünk a fellebbezésről, ha megismertük a részletes indoklást, de szinte bizonyos, hogy élünk a lehetőséggel" - mondta Perjámosi.

Az élcsoport állása így változatlan: 1. Dunaferr SE 15 pont/8 mérkőzés, 2. Herz-FTC 13/7, 3. Cornexi-Alcoa 12/7.

Az MKSZ-hez időközben érkezett még egy óvás. Az október 5-i, Békéscsaba-Hódmezővásárhely (22-23) találkozón - a hazaiak állítása szerint - az ellenfél egyik játékosa 18 másodpercig szabálytalanul, létszámfölöttiként volt a pályán. A versenybizottság jövő kedden tárgyalja a beadványt.

Németh András, a Herz-FTC vezetőedzője szerint korrekt döntés született. "Azzal, hogy maradt a pályán elért eredmény, nem befolyásolják a bajnokság kimenetelét. Idén rájátszással írták ki a sorozatot, ezért még egyszer úgyis leutazunk Dunaújvárosba."