Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda NB I-ben Zalaegerszegen győzött a Soproni Postás, de a mutatott teljesítmény nem túl megnyugtató a szerdai, csehországi Ronchetti-kupa találkozó előtt.

Kosárlabda, NB I, nők:
ZTE-Zala Volán - Soproni Postás-Tabán Trafik 52-82 (9-18, 14-23, 14-19, 15-22)
Zalaegerszeg, 100 néző. V: Missura, Farkas
ZTE: Hadarics (-), Németh A. (2), HORVÁTHNÉ (19/9), Csécs (6), Papp K. (-). Cs: Surán (8), BEDŐ (14/6), Vágvölgyi (3). Edző: Halász István
Postás: Englert (13/9), FODOR (20/6), CSÁKÁNY (14/9), Sljahova (8/3), Sauer (15). Cs.: Fűrész (6), Russai (6). Edző: Meszlényi Róbert
Kipontozódott: Csákány a 29. percben
Az eredmény alakulása: 7. p.: 2-16, 17. p.: 18-31, 23. p.: 33-48, 34. p.: 39-69.

Remekül, szellemes, gyors akciókkal kezdett és Csákány valamint Fodor vezérletével tulajdonképpen hét perc alatt eldöntötte a maga javára a mérkőzést a bajnoki nyitányon a Postás. Ezt követően azonban megmutatkozott, hogy túl sokat nem dolgozott együtt Meszlényi Róbert együttese, ráadásul néhányan elég korán elfáradtak.

Az esélytelenek nyugalmával kosarazó egerszegiek Horváthné és Bedő pontos távoli dobásaival jó ideig kiegyenlítetté tudta tenni a játékot, ami azt jelentette, hogy állandósult a 10-15 pont közötti soproni előny. A harmadik játékrész második felében újra megrázta magát a Postás, ismét volt egy 6-7 perces remek periódusa a soproni együttesnek, amikor közel harminc pontosra növelte előnyét a társulat. A soproni győzelm egy pillanatig sem forgott veszélyben, az sem számított túl sokat, hogy Csákány kipontozódott a harmadik negyed végén. Végül fölényesen nyert a Postás, bár a mind védekezésében, mind támadójátékában sok volt a hiba. A nyugodtan és bátran kosarazó egerszegiek helyenként tetszetős dolgokat produkáltak, időnként messze a várakozáson felül teljesítettek.

Meszlényi Róbert: "Biztosan nyertünk, de sok hibával játszottunk. Ez a teljesítmény kevés lesz szerdán Csehországban a Ronchetti-kupa találkozón."

Halász István: "Annak ellenére, hogy harminc ponttal kikaptunk, helytálltunk."