Vágólapra másolva!
Most már biztos, hogy Pittsburghben visszasírják Jaromir Jagrt. Az Acélvárosban 11 szezont eltöltött jobbszélső Washingtonba távozása óta a Pingvinek egyszer sem nyertek, az idei évadban négy meccsből négy vereség a mérlegük, ráadásul mind a négy vereségüket a Mellon Arenában szenvedték el.

Mario Lemieux, a tulajdonos-center újra játszott, de ez nem látszott meg a csapaton, ugyanis 4-1-re kikapott a Buffalótól. Úgy látszik, a Sabres nem sínyli meg annyira saját szupersztárja, Dominik Hasek elveszítését. A hatszoros Vezina Trófea-győztes cseh kapusfenomén helyett érkezett orosz Vjacseszlav Kozlov két gólt ütött, nem is maradt el a sima vendéggyőzelem. Lemieux-nek csak egy nem túl meggyőző szózatra futotta erejéből: "Senki se higgye, hogy utolsók leszünk!"

A Blackhawks és a Blue Jackets a United Centerben remizett 2-2-re, a Minnesota Wild otthonában játszott 3-3-at az Edmontonnal. A Vadak még veretlenek, ez legalább akkora szenzáció, mint hogy a tavalyi főcsoport-döntős Pittsburgh nyeretlen.

A Tampa Bay megtáltosodni látszik, "zsinórban" második meccsét nyerte, ami a liga egyik pofozógépétől szenzációs teljesítmény. Anaheimben nyertek 3-2-re a floridaiak, a The Pond sportcsarnokban mindössze 9579-en voltak kíváncsiak a meccsre, ez minimumrekord a Hatalmas Kacsák történetében.

A vendégeknél Vincent Lecavalier, a 21 éves, újra szerződtetett csapatkapitány beütötte első gólját a szezonban, miként a veterán Dave Andreychuk is. A 38 éves, huszadik NHL-szezonját taposó csatár pályafutása 237. emberelőnyös találatát jegyezte, ezzel az örökrangsorban megelőzte az eddigi harmadik Brett Hullt (Detroit), és már csak Phil Esposito, a Tampa Bay jelenlegi klubigazgatója előzi meg, 239 létszámfölényes góllal. A jó öreg Dave az összesített góllistán is jól áll, 573-nál tart, behozta a 15. helyezett Mike Bossyt, a New York Islanders egykori legendás csatárát.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins-Buffalo Sabres 1-4
gól:
Straka, illetve Satan, V. Kozlov 2, Patrick

Chicago Blackhawks-Columbus Blue Jackets 2-2
gól:
Daze 2, ill. Marshall, Wright

Minnesota Wild-Edmonton Oilers 3-3
gól:
Sekeras, Roest, Gaborik, ill. Cleary, Horcoff, Murray

Anaheim Mighty Ducks-Tampa Bay Lightning 2-3
gól:
Leclers, Tordovszkij, ill. Lecavalier, Clymer, Andreychuk

Ch. Gáll András

Korábban:

Öreg hokis nem vén hokis