Vágólapra másolva!
Az NHL-forduló legnagyobb meccsét a Madison Square Gardenben játszották, ahol a nyári szerzemény, Eric Lindros vezérelte New York Rangers Theo Fleurynek a hosszabbításban ütött góljával 4-3-ra legyőzte a tavalyi bajnok New Jersey Devilst. Az Ördögök négy meccs után három sima, és egy hosszabbításos vereséggel sereghajtók. A harmadik New York-i csapat, az Islanders folytatja szárnyalását: hatodik mérkőzésén ötödik győzelmét aratta.

A Rangers-Devils derbi pikantériáját egyebek között az adta, hogy Eric Lindros, a Philadelphiából szerződtetett szupersztár az idei szezont megelőzően legutóbb 2000. május 26-án játszott hivatalos meccsen, a Devils elleni főcsoportdöntő hetedik összecsapásán, ahol a Scott Stevensszel történt ütközés következtében agyrázkódást szenvedett.

Lindros most nemes bosszút állt, ő ütötte csapata második gólját, miközben a 36 éves Stevens szinte a pályán sem volt, sőt, egy gólt még össze is hozott az ellenfélnek rossz passzával. A mérkőzés legjobbja egy góljával és két gólpasszával Brian Leetch, a hazaiak bekkje, az 1994-es playoff MVP-je volt. A Devilsben a hátvéd Brian Rafalski két gólt ütött. A Rangers lassan öt éve verte meg legutóbb a Devilst, még 1997. január 12-én... Ezúttal Mike Richter, a hazaiak kapuvédője 46 (!) lövést hárított.

Az Islanders Raleigh-ban legázolta a Carolinát (Chris Osgodd idei második, kapott gól nélküli meccsét regisztrálta), a St. Louis-Dallas közép-nyugati derbi döntetlent hozott, míg a Boston Anaheimben vendégszerepelt és vívott ki 2-2-es remit hosszabbításban..

Eredmények:
New York Rangers - New Jersey Devils 4-3
gól:
Leetch, Lindros, Nedved, Fleury, illetve Holik, Rafalski 2

Carolina Hurricanes - New York Islanders 0-4
gól:
Bates, Isbister, Jasin, Hamrlik

St. Louis Blues-Dallas Stars 2-2
gól:
Tkachuk, Demitra, ill. Modano, Lehtinen

Anaheim Mighty Ducks-Boston Bruins 2-2
gól:
Rucchin, Friesen ill. Rolston, Lapointe

A pontlista állása

p

g

gp

1.

Shanahan (Detroit)

11

8

3

2.

Parrish (N.Y. Islanders)

9

8

1

3.

Rolston (Boston)

9

5

4

4.

Demitra (St. Louis)

8

5

3

5.

Fedorov (Detroit)

8

5

3

6.

O'Neill (Carolina)

8

4

4

7.

Bates (N.Y. Islanders)

8

3

5

8.

Tkachuk (St. Louis)

8

3

5

9.

Sundin (Toronto)

8

3

5

10.

Gaborik (Minnesota)

8

2

6

11.

Savage (Montreal)

8

2

6

12.

Roenick (Philadelphia)

8

1

7

p: pont, g: gól, gp: gólpassz

Ch. Gáll András