Vágólapra másolva!
A Milwaukee Bucks már eddig sem volt gyenge csapat - májusban az NBA keleti főcsoportjának döntőjében csak 4-3-ra bukott el a Philadelphia 76ersszel szemben -, de most még erősebb lesz: Anthony Mason, a többszörös All-Star bedobó a Michigan tóparti "sörvárosba" kerül Miamiból. George Karl edző szerint ő volt a hiányzó mozaikdarabka abból a kirakósjátékból, ami egy bajnokcsapat képét formázza.

Masonnal bajnoki címre tör a
Milwaukee

A Bucks a tranzakció során Denverbe küldte Scott Williamst és egy első fordulós draftjogot, ezért Alekszandar Radojevicset és Kevin Willist kapta - utóbbit már el is passzolta Houstonba egy második körös draftlehetőségért.

A kőkemény, bivalyerős Mason várhatóan jól jön az eddig puha csapat hírében álló Bucksnak. Az eddigi törzstagokkal - Ray Allen, Glenn Robinson, Sam Cassell, Tim Thomas, Earvin Johnson - együtt valóban roppant erősnek tűnik a Bucks.

Egy másik monstre ügylet keretében a Charlotte Hornets átküldte Derrick Colemant a Philadelphia 76ersnek, cserébe George Lynchért, Robert Traylorért és Jerome Moisóért, s még Chris Portert is megkapta a Golden State Warriorstól. A Warriors Cedric Hendersont kapja a Phillytől, plusz egy 2005-ben esedékes, első fordulóbeli draftjogot, továbbá némi készpénzt Charlotte-ból. A Sixers megkapja Vonteego Cummingst és Corie Blountot is a Golden State-től.

Ch. Gáll András

Korábban: