Vágólapra másolva!
WNBA-sztárok és spanyol válogatottak tömkelegével, azaz a spanyol bajnok Ros Casares Valenciával csap össze a GySEV-Ringa nőikosárlabda-csapata szerda délután 18 órától az Euroliga nyitófordulójában Sopronban. A GySEV-Ringa szakvezetőjének, Farkas Sándornak ez lesz pályafutása első Euroliga-találkozója, és reméli, győzelemmel debütál

- Mennyire tudták feltérképezni a Valenciát?
- A Valencia bajnoki meccseinek statisztikáit tudtuk elemezni. A mi amerikai profi ligából érkezett játékosunk, Tully Bevilaqua alapos tájékoztatást adott a Valencia WNBA-ben szerepelt játékosairól. A spanyol válogatottakat még az Eb-ről hozott videofelvételekről tudtam elemezni. A Valenciáról mint csapatról sem én, sem a lányok nem láttunk videofelvételt, tehát nem tudjuk, így együtt hogyan, mit játszanak, és ez nagyon hiányzik.

- Kit tart a legjobbnak a Valenciából?
- Szerintem Shannon Johnson a legveszélyesebb játékosuk. Ha kell, irányít, ha kell, hátvédet játszik, fizikai adottságai kiemelkedőek, jó tripladobó. Úgy gondolom, ha a 170 centis amerikait semlegesítjük, az sokat jelenthet. Az ausztrál Fallon és Valdemoro mezőnyben és a palánk alatt is otthonosan mozog. A Pons-Page centerpár alacsonyabb, de mozgékony duó, sok-sok lepattanót szednek.

- Mit vár saját csapatától?
- Ahhoz, hogy a célunkat elérjük, mindenképpen nyernünk kell ez ellen a kitűnő együttes ellen. Sajnos, miközben a spanyolok folyamatosan játsszák az éles bajnokikat, mi a tíz felkészülési és a három bajnoki találkozónk során – anélkül, hogy ellenfeleinket meg akarnám bántani – csupán egyetlen alkalommal, az első rózsahegyi találkozón ütköztünk igazán komoly ellenállásba. Ez az egy, amitől tartok, hogy régen játszottunk igazán nehéz meccset, ez pedig várhatóan olyan lesz. De a lányok rutinos, tapasztalt Euroliga-résztvevők, úgyhogy remélem, a soproni közönség segítségével sikerül győzelemmel kezdenünk az Euroligában.

Korábban:

Sztárcsapat látogat Sopronba az Euroliga nyitányán