Vágólapra másolva!
Szinte szünnap volt hétfőn az NHL-ben, csak egy mérkőzést játszottak, azon is meglepetés született: a tavalyelőtti bajnok Dallas Stars a Madison Square Gardenben 4-2-re kikapott a Stanley-kupa 1994-es győztesétől, a New York Rangerstől. Theo Fleury, a hazaiak 32 éves, mélynövésű szélsője két gólpasszt adott, ezzel NHL-pontjainak számát 1000-re szaporította.

Fleury alaposan megküzdött
a Parkőrök meglepő sikeréért

Eredmény:
New York Rangers - Dallas Stars 4-2
gól:
York 2, McCarthy, Van Impe, illetve Turgeon, Morrow

Az elmúlt hét legjobbjának a várakozásnak megfelelően Jarome Iginlát (Calgary Flames) választottak az NHL-ben. A színes bőrű csatár 4 meccsen 11 pontot szerzett (négy gól, 7 gólpassz), 19 pontjával magasan vezeti a liga pontlistáját, s csapata is a legeredményesebb a mezőnyben, 18 ponttal, a Detroittal és a New York Islandersszel holtversenyben.

Két újabb csapás a Pittsburgh Penguins csapatára: a klubtulajdonos Mario Lemieux csípőjét meg kellett műteni, a 36 éves kapitány felépülése 3-4 hetet vesz igénybe, a cseh Martin Straka, a csapat jelenleg legponterősebb hokisa pedig vasárnap, a Florida elleni meccsen lábát törte. Mintha nem lenne elég, hogy a pennsylvaniai gárda a holtszezonban elveszítette a cseh Jaromir Jagrt, a világ legjobb hokisát. Nem beszélve arról, hogy egy másik szupersztár, az orosz Alekszej Kovaljov hetek óta sérült.

Ch. Gáll András (New York)

Korábban:

Tovább száguld az Islanders