Vágólapra másolva!
Három negyeden keresztül uralta a pályát és a játékot Szombathelyen az Atomerőmű SE, így megérdemelten győzött a Falco KC otthonában, a férfikosárlabda-bajnokság rangadóján.

Már a találkozó első perceiben rá tudta erőltetni akaratát Fodor Péter legénysége a vendéglátó szombathelyiekre. Remek mezőnybeli dobószázalékkal tüzeltek, Sitku pedig a palánk alatt tartotta a frontot. A szerkezet olajozott működéséhez persze kellett a vasiak foghíjas védelme is. A fogadalmakat betartva azonban Kálmánék javuló formáról tettek tanúbizonyságot: támadásban már elfogadhatót nyújtottak.

A második játékrész hasonló koreográfiával indult, ám Czigler 15. percre időzített negyedik személyije sok mindenen változtatott. A Falco újult erőre kapott, amiben persze partner volt a közönség is, ám mindez pontokban nem igazán akart jelentkezni.

Fordulás után két pontra zárkóztak fel a sárga-feketék, Mészáros triplája azonban még húzta-halasztotta a dolgot, már ami a fordítást illeti. Hogy éppen Mészáros reklamálásért kapott technikaija hozta meg a fordulatot, az a sors fintora.

A táblára nézve egy külön "hadviselésre" készíthettük fel magunkat: Czigler, Fodor Gergő, Sitku és Mészáros, valamint Kálmán, Wiley, Pankár bírtak négy-négy személyivel. Ült is a vendégek kezdő ötösének négy említett tagja, tartogatván a "muníciót" a végjátékra.

A záró tíz percben már nyolc ponttal is mentek a hazaiak, ám kissé érthetetlen módon belementek egy fejetlen rohanásba, amiben hibát-hibára halmoztak a felek. A nagy kipontozódások közepette Fodor Péter kért időt, átálltak zónára, nem sokkal később pedig már újra az ASE vezetett. A találkozó ezt követően pár hazai támadással el is dőlt: előbb Gráczer ellen sportszerűtlent, majd Kálmánnal szemben támadót ítéltek a játékvezetők. Ezt az előnyt már nem adták ki a kezükből a vendégek.

Falco KC Szombathely - Atomerőmű SE 98-104 (22-30, 25-25, 34-19, 17-30)
Szombathely, 1500 néző
vezette: Dr. Vígh, Bognár.
Falco: Kálmán (30/12), Stephens (7/3), Pankár (15/9), Wiley (9), Tarle (27). Csere: Gráczer (7/3), Borszéki (3), Henrik (-). Edző: Srecko Sekulovic.
Atomerőmű: Mészáros (12/6), Fodor G. (14/6), Davis (28/3), Sitku (23), Czigler (6). Csere: Jurgilas (2), Érsek (6), Fodor M. (3/3), Rajkó (10/3). Edző: Fodor Péter.
Kipontozódott: Wiley (31.), Czigler (33.), Fodor G. (34.), Pankár (35.), Kálmán (40.), Sitku (40.)

Unger Tamás

Korábban:

Atom vagy Klima? - indul a férfikosár-NB I