Vágólapra másolva!
Szerdán a nőikosárlabdázók Euroligájának második fordulójában a cseh Gambrinus Brno otthonában lép pályára a GYSEV-Ringa. Az ellenfél, a cseh bajnok tavaly negyedik, tavaly előtt pedig harmadik volt a legjobbak európai vetélkedésében, tehát a két előző kiírásban bejutott a sorozat négyes döntőjébe, a Final Four-ba.

A szlovák válogatott Kovacova
most a GYSEV sikeréért küzd
GYSEV-Ringa

- Mit tud a cseh gárdáról?
- Az előző két kiírásban bejutottak a Final Four-ba. A legnagyobb erősítésüket az jelentette, hogy gyakorlatilag együtt maradt a már évek óta együtt játszó, tehát már nagyon összeszokott csapat. Magas szerkezetű társaság a Gambrinus, egy alacsony kosaras mellett négy magas emberrel játszanak. Figyelmeztető, hogy 82 pontot dobtak a szintén szupercsapatnak számító lengyel Gdynia otthonában, és bár hat ponttal kikaptak, három perccel a befejezés előtt még vezettek. Játékuk bizonyos szempontból emlékeztet a tavalyi körmendi férficsapat stílusára. Ezen azt értem, hogy a Brno legmagasabb játékosai, így a 203 centis orosz válogatott, WNBA-s center Sztyepanova, vagy az amerikai ligában szintén szerepelt Vodicková is gondolkodás nélkül eldobja, sőt mi több bedobja a triplát, tehát nem szabad őket a kosártól távol sem szabadon hagyni. A csapat gerincét az előbb említett játékosok mellett Godályová alkotja, de a többiek is válogatott kosarasok.

- Milyen taktikával játszanak a csehek majd a GYSEV ellen?
- Gyanítom, mivel magassági fölényben lesznek, a palánk alatti játékot erőltetik majd.

- A Sopron mivel lepheti meg ellenfelét?
- A magas szerkezetnek ugyan vannak előnyei, de lehetnek hátrányai is. Remélem, ezt kihasználva sikerül meglepetést okozni, ugyanis úgy gondolom, ebben az Euroliga-csoportban idegenben nyerni óriási bravúr.

Az elmúlt szezonban Euroliga-bronzéremig jutó pécsiek a Ruzomberok otthonába látogatnak. Az első körben a kétszeres Euroliga-győztes (1999, 2000) Ruzomberok a német Wuppertal otthonában kapott ki 77-64-re. A találkozó legjobbja a vendégek 26 pontot szerző brazil centere, Alessandra Santos de Oliveira volt. A nyitó fordulóban a francia Aix-en-Provence ellen sikeresen bemutatkozó (66-53) pécsi együttesből hiányozni fog a szombaton részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Csák Magdolna.

A rózsahegyi összecsapás 17, a brnói 18 órakor kezdődik.

Botár László

Korábban: